CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan Başkanlığında kurulan ve kısa sürede örgütlenme sürecini tamamlatan Anadolu Partisi toplumda ulaşılmayan dezavantajlı gurupları kucaklamayı hedefliyor. Partisin yerel ve genel siyasetini gazetemize değerlendiren Genel Başkan Danışmanı Nazan Özbaykal Şenolsun, güncel siyasete ve parti çalışmalarına dair önemli mesajlar verdi.


Yıllarca CHP’de çalışma yürüten Şenolsun, Anadolu Partisi’ni ilkeleri doğrultusunda seçtiğini ifade ederek, “ Benimde kendime dair ilkelerim var. Daha önce görev yaptığım parti Atatürk’ün kurduğu bir parti olması benim için önemliydi. Atatürk ilkelerine göre siyaset yapan bir partiydi. Ama geldiğimiz noktada ilkelerinden ödün veren bir parti konumunda düştü. İlkelerinden vazgeçen bir partide, bir kurumda kalamam. Bu yüzden Anadolu Partisine geçtim. İlkeleri için CHP’de siyaset yapan çok az insan tanıyorum artık. Üsten bir yönetim anlayışı var. Tabanın bir sucu yok. Ama tabanda partide neler olduğunu fark etmelidir. Yani artık sorgulamalıdır” şeklinde konuştu.

“Atatürk’ün çağdaş ilkelerine siyaset yapacağız”


1Sarıyer’de ilçe yönetimi oluşturduklarını ve hedeflerinin Sarıyer’den başlayarak tüm Türkiye’yi kucaklamak olduğunu ifade eden Şenolsun, “Biz Atatürk’ün çağdaş ilkelerine siyaset yapacağız. Bizim, bu sistemi bir kadermiş gibi kabul edeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz böyle bir sistemin dekoratif malzemesi olmayacağız. İleri demokrasi dedikleri ve halkın yaratıcı enerjisini zincirledikleri bu şeyin adı demokrasi değil.  Biz sesi olmayanların sesinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak isteyenler, halkın yaratıcı enerjisini özgür bırakmak isteyenler Anadolu Partisini kurduk. Gökkubbe altında yaşadığımız sürece, ismindeki Anadolu, resmindeki Trakya’nın tarihsel ve felsefi değer ve kazanımlarından beslenecek, gösterişe karşı sadeliğini, kutuplaşmaya karşı engin hoşgörüsünü koyup,  birikimi ve gücünden ilham alacağız. “Yeşil bir ağaç gibi gülen,  merasimsiz ağlayanların” yurdu Anadolu’nun ve Trakya’nın birliği ve aydınlık yolu yolumuzdur.  Amacımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasal, ekonomik, toplumsal, çevresel ve kültürel açılardan çağdaşlaştırılması; Cumhuriyet değerlerinin, özgürlüklerin ve demokrasinin geliştirilerek korunmasıdır. Atatürk’ün hedef olarak koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması ve aşılmasıdır. Özellikle de kadın ve gençlere ulaşacağız. Gençler bizim geleceğimizdir bu yüzden gençlere önem vereceğiz. Kadın genel başkanına sahip olan bir parti olarak da kadın politikalarına önem vereceğiz. Kadınlarımızı kucaklayacağız. Türkiye’de özellikle ulaşılmayan bir kesim var o kesime ulaşacağız. Her kesin sesi olacağız. Yerelden genele bir politikayla tüm Türkiye’yi kucaklayacağız. Çalışmalarımızın startını 15 Ocak’ta Çanakkale’de başlattık. Ülkenin sorunlarını bilgiyi kullanarak çözen, milli gelirini bilgiyi üreterek artıran bir bilgi toplumunun oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Spor politikalarına eleştiri


6Şuan da daha çok spor politikası üzerinde çalışmalarının olduğunu belirten Şenolsun, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün spor ile ilgili çok güzel bir faaliyet planı var. Plan çok güzel hazırlanmış ama yazılan şeyleri uygulamada bulamıyorsunuz. Spor politikaları daha çok bir rant merkezi olarak görülüyor. AKP dönemine baktığımızda işte spor tesisleri yapılıyor, olimpiyatlara ev sahipliği yapılıyor. İzmir’den başlanarak olimpiyatlara ev sahipliği yapıldı. Olimpiyatlara için tesitler yapıldı ama o tesisler şimdi kendi kaderlerine terk edildi. Yani tesisler çürüyor. Tesislerin maliyeti 5 milyon ise 10 milyon olarak hesaplanıyor. Rant olunca spora gerçek değer verilmiyor.  İşte rant büyük olunca kayak için tesisler yapıldı, orasını bıraktı Mersin’de tesisler yapıldı. Sonra tesisler kullanılmıyor. 2004 yılında Karşıkaya Spor Kulübü Başkanlığım sırasında yerimizin dar olması nedeniyle tesisleri kullanmak istedim ama izin verilmedi. Spor politikaların doğru uygulanması için özel çalışmam var. Konunun takipçisi olacağız. Ayrıca uyuşturucu kullanan gençler spora özendirilmelidir. Spor bu tür alanlarda etkili sonuç veriyor. Ama iktidar buna dönük çalışma yapmıyor ” dedi.

 

Haber: Selçuk Arslan