Sarıyer’in tanınan ve sevilen isimlerinden Şems Çakıroğlu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na giderek 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Sarıyer gündeminde, yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’ye Sarıyer Belediye Başkanı aday adaylığı için kimlerin başvuruda bulunacağı merak konusuydu. Geçtiğimiz günlerde T.C Devlet Demiryolları İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Şems Çakıroğlu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na başvuru yapan ilk isim oldu. Çakıroğlu’nun aday adaylığı ilçede heyecan yarattı.

Şems Çakıroğlu, Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulundu

Aday adaylığı ile ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Çakıroğlu, “Sarıyer çok önemli bir ilçe olmasına rağmen istenilen seviyeye henüz ulaşamadı. Aday olup başkanlığa seçilirsem Sarıyer’in, İBB gibi Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli belediyeleri arasında yer almasını sağlayacağız. Biz sadece AK Partililerin değil, tüm Sarıyerlilerin hizmetkarı olacağız. Artık büyük bir değişimin vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Şems Çakıroğlu kimdir?

1971’de İstanbul Sarıyer’de doğdu. Aslen Trabzonludur. İlköğrenimini Çayırbaşı İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini Sarıyer İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde 1992-1995 yılları arasında okudu. 1998 de girdiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2003 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Din Sosyolojisi Bölümü’nde, ”Avrupa Birliğinin Din Sosyolojisi Açısından Türkiye’den Beklentileri” konulu teziyle ‘yüksek lisans’ eğitimini tamamladı.

1994 yılında Sarıyer Belediyesi’nde memuriyete başladı. 2000 yılında İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev aldı ve dört yıl bu görevi sürdürdü. Bu süre içerisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bimtaş ve Beltur’da Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 2004 yılında İETT’deki şube müdürlüğü görevinden Sarıyer Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı olarak atandı ve beş yıl bu görevde kaldı. Belediye Başkan Yardımcılığının yanı sıra, 2004-2009 yılları arasında Sarıyer Spor Kulübü Başkan Vekilliği ve Genel Kaptanlık; Sarıyer Belediye Spor Kulübü’nde de başkanlık görevlerinde bulundu. 2009 yılında, Beyoğlu Belediyesi’ne Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Başkan yardımcılığı görevinden 2014 yılı mahalli idareler seçiminde Sarıyer Belediye Başkan A.Adayı olmak üzere istifa etti. Sonrasında, tekrar başkan yardımcılığı görevine dönen Çakıroğlu, 2015 yılında T.C Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı olarak atanmıştı.

Filiz Hanım ile 1997 yılında evlenen Şems Çakıroğlu’nun, Şamil, Mustafa, Betül, Yusuf ve Ayşe Sare isminde 5 çocuğu vardır.