sedatozsoy_azizbabuscuEski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy uzun süreden beri kamuoyu tarafından beklenen siyasi atağını gerçekleştirdi ve AK Parti’ye resmen üye oldu.

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den aday olacağı konuşulan  Sedat Özsoy, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun imzaladığı parti üyelik formunu İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e teslim etti.

Sarıyerliler tarafından sevilip sayılan bir kişiliğe sahip olan Sedat Özsoy, halk tarafından da yeniden başkanlık koltuğunda görülmek isteniyor.

sedat_ozsoy_ic12009’daki yerel seçimde MHP’den aday olan Özsoy azımsanmayacak bir oy alarak, MHP’nin 3 üye ile belediye meclisine girmesini sağlamıştı.

 “YÖNETCİLİK PEYGAMBER SABRI İSTER”

 Özsoy geçtiğimiz günlerde bir gazeteye yaptığı açıklamada siyasetle ilgili olarak şunları söylemişti:

“Sarıyerlilerin sevgisi ve güveni olmasa siyaset yapmam. Halk istediği sürece siyasette olurum, istemezlerse olmam, bunun başka bir yolu da yok. Ben siyaseti her zaman topluma ve devletime hizmet olarak gördüm. Hizmetin manevi boyutu, verdiği huzur olmasa, bu görevi yapmazdım. Yöneticilik peygamber sabrı ister. Büyük dirayet ve özveri ister. Güçlüklere katlanacaksınız. Kaldı ki yerel yöneticilerin konumu, merkezi yöneticilerden çok daha farklıdır. Yerel yönetici halkla direkt temas halindedir, vatandaşlarla iç içedir. Vatandaş en basit ihtiyacı için bile belediye başkanına gelir. Bu yönüyle yerel yöneticiler, sorunları daha çıkış noktasında sübvanse eder. Böylelikle merkezi yönetim de rahatlar” demişti.

"DİĞERLERİNDEN 4 KAT FAZLA HİZMET VERDİM"SEDAT RÖP FOTO -2

Öte yandan gazeteci Tuncay Dağlı ile bir sohbet sırasında belediye hizmetleri ile ilgili düşüncelerini ifade eden Sedat Özsoy, görev yaptığı dönem içinde yaşama geçirdiği belediye hizmetlerinin oldukça fazla olduğunu belirtip, “Ben, Sarıyer’de görev yapan tüm belediye başkanlarının verdiği hizmetten dört kat daha hizmet verdim” diyerek, bu konudaki kendine olan güvenini ve iddiasını vurgulamıştı..