Sarıyer Posta Gazetesine açıklamada bulunan Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mete Sander, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerinin büyük birleşme ve aydınlanmanın ilk aşaması olacağını söyledi.


Vatan Partisi Sarıyer İlçe yönetimi değişikliği sonucu göreve gelen Mete Sander, Sarıyer Posta Gazetesine konuştu. 7 Haziran Genel Seçimleri’ne ilişkin değerlendirmede bulunan Sander, “ 7 Haziran 2015 seçimi, büyük bir birleşmenin ve aydınlanmanın ilk aşamasıdır. Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in seçim bildirgesinde de söylediği gibi ‘Birleşen ve üreten Türkiye için halka dayanan güçlü devlet’ programı, içinde bulunduğumuz karanlıktan çıkış yolumuz olacaktır. Nasıl mı? İşte cevap; Üretim ekonomisiyle, artık borçlanan değil üreten Türkiye çağına girerek,  Hem ülkemizde hem de içinde bulunduğumuz coğrafyada, bölünen değil birleşen Türkiye, bölen değil birleştiren Türkiye olarak. Bağımsız ve tarafsız yargıyla, güçlü orduyla, yolsuzluğa, rüşvete, talana izin vermeyen bir yönetim şekliyle, emeğin saygınlığını ve karşılığını vererek, tarım ve toprak reformu yaparak, halkımızın insanca yaşama hakkına öncelik vererek, parasız, bilimsel, demokratik, laik eğitim sistemiyle, tüm halkımızın eşit, özgür, başı dik, onurlu Cumhuriyet insanları olmasını sağlayarak” şeklinde konuştu.

“Ermeni, soy kırımı yalanı için AİHM kararını çıkarttık


Milli hükümet olma yolunda kararlı bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Sander,“Tüm bunlar için programlarımız, ekibimiz ve bilgi birikimimiz ile hükümet olmaya adayız ve hazırız. 7 Haziran seçimlerinde gülümseyen bir Türkiye vaat ediyoruz ve halkımızdan yetki istiyoruz. Bu güne kadar, Mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin gözlerini kapatıp ilgilenmediği konularda tek başımıza mücadele veriyoruz. Ermeni, soy kırımı yalanı için AİHM kararını çıkarttık. Ege’de Yunanistan ve AB’nin istila ettiği vatan toprakları irili ufaklı 152 ada için uluslararası platformlarda mücadele veriyoruz. Türk halkı bu gün içinde bulunduğu karanlık günleri, emperyalizm kuşatmasını, talanı, yolsuzluğu, adaletsizliği hak etmiyor. Tüm birleşenleriyle birlik içinde gülümseyen, geleceğine umutla bakan, emeğinin karşılığını alan, modern, ulu önder Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini benimsemiş Türkiye için çalışıyoruz ve çalışacağız” ifadelerini kullandı.