Toplu istifa depremiyle gündemi sarsan Sarıyer’in en etkili derneklerinden Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER), istifalarla ilgili bir basın açıklaması yaparak tüm merak edilenleri kamuoyuyla paylaştı.

Bilindiği gibi, başkanlığını işadamı Ali Genç’in yaptığı derneğin yönetiminde yer alan AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı’nda görevli 7 isim topluca istifa etmiş ve buna gerekçe olarak da yoğun siyasi çalışmaları göstermişlerdi. SASİDER yönetiminde yer alan bu isimlerin birdenbire topluca istifa etmesi siyasi kulisleri sarsmış, “yoğun siyasi çalışmalar” mazereti ise pek inandırıcı görülmemişti. Basında çıkan bu yorumlar üzerine SASİDER Yönetimi, bir basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

SASİDER’İN resmi facebook hesabından yapılan açıklamada merak edilen tüm sorulara açıklık getirildi. Dernek yönetim kurulunun 43 yönetim asil, 43 yönetim yedek, 5 denetim asil, 5 denetim yedek olmak üzere toplam 96 kişiden oluştuğu bildirilen açıklamada SASİDER’in tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğu özellikle vurgulandı. İstifa eden 7 kişinin yerine yeni görevlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ

Bünyesinde çeşitli siyasi partilerden değerli kişileri barındıran Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Yönetimi, doğal olarak bazı üyelerin hareket kabiliyetlerinin kısıtlandığını ve bu yüzden istifayla sonuçlanan olayların yaşandığını belirtti. Sarıyer’deki tüm Sivaslıların sesi olan derneğin tüm partilere eşit mesafede hizmet verdiği ifade edilen basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Kuruluşundan bugüne kadar her ortam ve toplantıda altını çizerek belirttiğimiz gibi kamuoyunun bir kez daha bilmesini isteriz ki; SASİDER bütün siyasi partilere eşit mesafe bulunmaktadır. Bu durum bünyesinde çeşitli siyasi partiden değerli kişilerin bulunduğu bazı arkadaşlarımızın hareket kabiliyetlerini kısıtlamaktadır. Bu sonuç 7 değerli arkadaşımızın istifa etmesi ile sonuçlanmıştır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki SASİDER olarak bu arkadaşlarımıza bundan sonraki siyasi yaşamlarında başarılar diliyoruz. Kamuoyunun şunu bir kez daha bilmesini isteriz ki; derneğimiz asla ve asla hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaktır.”

TÜM ÇALIŞMALAR YÖNETİM KURULU KARARI İLE YAPILMAKTADIR

“Zaman zaman şahsıma ait olan tesisi ziyaret eden siyasilerin derneğimiz ile ilgili hiçbir alakası bulunmamaktadır. Bu durum tamamen şahsımın geçmişten gelen dostluklarımın bir tezahürüdür. SASİDER’in konusuna girecek olan her türlü siyasi parti temsilcisi olsun veya olmasın, yapılacak görüşme, toplantı, organizasyon çalışmaları, her zaman Yönetim Kurulu kararlarıyla yapılmış ve bundan sonra da bu şekilde yapılacaktır. Sarıyer’de bulunan bütün Sivaslıların sesi olan derneğimiz, bu itibarla istifa eden 7 arkadaşımızın istifalarını 19.07.2017 tarihi itibari ile kabul etmiş ve bu arkadaşlarımızın yerlerine yeni arkadaşlarımız görevlendirilmişlerdir.”