Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, tapularının verilmesini bekliyor. 11 bin 300 yerleşik nüfusu ile beraber günlük hareketliliği yoğun olan ve mahalle sakinleri mülkiyet sorununun artık çözülmesini bekliyor.

1974 yılında kurulan ve 1983’te mahalle statüsüne kavuşan Cumhuriyet Mahallesi, Sivas, Erzincan, Giresun ve Kars illerinden yoğunluklu vatandaşın yaşadığı kültür farklılığı ile de Anadolu iklimini diri tutan, eğitim, ibadet ve sağlık merkezlerinin bir arada toplanması ile günlük insan hareketliliğinin yoğun olarak yaşandığı bir mahalle

KAPIMIZI ÇALMAYIN

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Aktan yaklaşan seçime dikkat çekerek; “Kimse tapularımızı vermeden oy için kapımızı çalmasın” dedi.

İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, mülkiyet sorununu çözmeyi taahhüt ettiğini ama bunu gerçekleştirmediğini hatırlatan Aktan, “Mülkiyet sorunu 40 yıldır çözülmüyor. İmamoğlu bizlere seçim öncesinde, İBB arsalarının vatandaşa devredeceğini, tapularımızın verileceğini söylemişti. Ancak hepsi vaat olarak kaldı” diye konuştu.

4 AY HERKES SUS PUS

Cumhuriyet Mahallesi’nin yüzde 80’nin, 444 dönümlük İBB arazisi üzerinde ikamet ettiğini dile getiren Aktan, “Mecliste AK Parti grubu büyükşehire yetki verdi. Raiç bedeli üzerinden halka satabilirsin diye. Bunun üzerine Rumeli ve Pınar Mahallesi üzerinde bir oluşum oldu ama 4 ay geçmesine rağmen hala bir arpa boyu bile yol alınmış değil. Neden sözler yerine getirilmiyor?” dedi.

SEÇİM OYALAMA TAKTİĞİ

Muhtar Aktan, “Ben artık siyasi konuşmalara inanmıyorum. 18 yıldır görevdeyim ve söylemler değişmiyor. Bunlar artık seçim oyalama taktikleri. Ne zamanki tapularınız hazır, parasını yatırın alın derse o zaman inanırım” diye konuşarak sitemde bulundu.