Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı'nda delegelerin oyları ile Genel Başkan seçilen Aylin Nazlıaka'nın Merkez Yürütme Kurulu yedek listesine Bahçeköylü Eylül Demirel'de girmeyi başardı.

Kongrede Fatma Köse ile yarışan Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları'nın yeni Genel Başkanı oldu. Nazlıaka, Köse'nin aldığı 204 oy karşı 309 oy aldı.

"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Kongre sonucunda Sarıyer'in genç siyasetçilerden Eylül Demirel, Başkan Aylin Nazlıaka'nın oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu yedek listesinde kendisine yer buldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Demirel, "Üzerimde emeği olan, değerli fikirleriyle ufkumu açan herkese öncelikle teşekkür ederim. Bu süreçte beni öneren ve seçilmemi sağlayan Sunay Sevinç, Buket Özkan Acar, Sevim Temizel Yalınkılıç Başkanıma ve İl Kadın Kolu Başkanı Yeşim Ağırman’a çok teşekkür ederim. Emekleriyle alanlarda meydanlarda var olan, beni asla yalnız hissettirmeyen CHP Bahçeköy birimime çok teşekkür ederim. Hızlı gitmek istiyorsan yalnız git, uzağa gitmek istiyorsan hep birlikte. Hep birlikte başaracağız. Sağ olun var olun."

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Kurultay sonrası Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirmeler bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Hafta sonu yapılan kadın kolları kongresinde eski Milletvekilimiz Aylin Nazlıaka genel başkan seçildi. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Kongreler partimiz ve demokrasimiz için çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yapılan tüm seçimlerde en az 2 aday yarışır. Fakat herkesin tek amacı partiyi daha ileriye götürmek. Sonuç ne olursa olsun birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye'yi yükseltecek. Cumhuriyet için çalışırlar, emektardırlar. Cinsiyet kotasının yüksek olması çok önemli. Ancak bunlar bize yetmez. Kadının her platformda çalışması için biz de elimizden geleni yapacağız. İktidar yolunda kurultaya katılan tüm delege arkadaşlarıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞINA İNANCIM TAM"

Kadın Kolları MYK yedek listesine giren Eylül Demirel'e görevinde başarılar dileyen Yalınkılıç, şunları söyledi: "Eylül Demirel partimizin genç emektarlarındandır. Kongre ile birlikte yedek yönetime girmeyi başardı. Kendisinin başarılı çalışmalara imza atacağına inancım tam. Hayırlı olsun."

SARIYER POSTA GAZETESİ