Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu Sarıyerli balıkçılarla ava çıktı!  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sarıyerli balıkçılarla birlikte denize açıldı, balık tuttu! Tarabya Körfezi'nde gırgır tekneleriyle ağ atan balıkçılarla birlikte denize açılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık bir saat denizde kaldı. Balıkçılarla birlikte balık avına katılan Erdoğan, dönüşte kendisini karşılayan vatandaşlarla sohbet etti. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Biz de buradaki komşularımız, özellikle Garipçe balıkçılarıyla, bir yerde de bir akrabalık oluştu, onlarla beraber olalım dedik. Aslında bir haftadır karşı koydaydılar. Bugün de Tarabya'ya geldiler. Onlarla birlikte o heyecanı paylaşalım istedik. O heyecanı paylaştık ve kendilerine bu noktada başarılar diledik."diye konuştu.

erdogan-sariyerli-balikcilarla-ava-cikti-11555hBALIK AZ YENİYOR

Av sırasında Sarıyerli balıkçıların sorunlarını da dinleyen Erdoğan, şunları dedi: "Ama ben tabii vatandaşlarıma da özellikle balık yeme noktasındaki bu kültürü tavsiye ederim. Balığı az yiyoruz. Kendilerinin de ifadesi o. 'Balık az yeniyor, tüketiliyor' diyorlar. 'Aslında bizde balık fiyatları düşük' diyorlar ama halde bu fiyatların arttığını da söylüyorlar. Bunu da özellikle böylece onların dilinden öğrenmiş olduk. Bazı sorunlarını da kendilerinden dinledik. Onu da hükümetimizle paylaşacağım."

Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine avın iyi geçtiğini dile getirerek, "Ama onların kendilerine göre, 'Bazı arkadaşlarınki çok verimliydi. Biraz az oldu ama çok daha bol olduğu günlerimiz oluyor.' dediler." ifadelerini kullandı.

erdogan-sariyer-balikcilar1"SAYIN CUMHURBAŞKANIM AYAĞIN UĞURLU GELDİ"


Telsizden denizdeki balıkçılara da seslenen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı kardeşiniz Recep Tayyip Erdoğan sizlere sesleniyor. Rastgele diyorum, kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun" ifadelerini kullandı. Bir balıkçının Erdoğan'a telsizden "Sayın Cumhurbaşkanım bereketinle geldin, ayağın uğurlu geldi" demesi teknede gülüşmelere neden oldu.

Erdoğan balıkçılarla hatıra fotoğrafı da çekilmeyi ihmal etmedi.