Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer’in istifasının ardından gözler yeni kaymakam Ömer Kalaylı’ya çevrildi.

Sarıyer’in gündemine bomba gibi düşen istifa haberinden sonra yeni kaymakamın kim olacağı merak ediliyor. Yapılan son açıklamalarda Gaziantep Şehitkamil İlçesi Kaymakamı Ömer Kalaylı’nın Özer’in yerine geleceği öğrenildi.

Sarıyerlilerin sosyal medyada en çok arattığı konuda yeni kaymakamın kim olduğu oldu. İşte Sarıyer’in yeni kaymakamı Ömer Kalaylı’nın biyografisi;

1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1997 yılında yüksek öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2003 yılında Gaziantep Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Adaylık ve staj dönemimde, Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Ankara TÖMER’de Fransızca yabancı dil kursunu tamamladıktan sonra 25.09.2004 tarihinde bir yıl süreyle Franche - Comte üniversitesine bağlı CLA dil okulunda Fransızca öğrenimini sürdürmek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıllığına Fransa’ya gönderildi. Bu süre içerisinde Paris’te ENA (Ecole Nationale d’Administration) bünyesinde organize edilen «Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Fransa’da Devlet Reformu» konusunda 15 gün süreli kursa katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 90. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla bitirerek, Gaziantep’in Karkamış ilçesine kura ile atandı ve yaklaşık 1,5 yıl süreyle görev yaptı.

Daha sonra sırasıyla Diyarbakır Lice Kaymakamlığı(2007-2009), Sivas Gürün Kaymakamlığı(2009-2013), Sivas Vali Yardımcılığı(2013-2016), Sakarya Akyazı Kaymakamlığı(2016-2018),Uşak Vali Yardımcılığı ve aynı zamanda Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. En son, 08.08.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Şehitkâmil Kaymakamlığına atandı.

İçişleri Bakanlığı’nca 21.12.2014 tarihinde bir ay süreyle Çin Halk Cumhuriyeti’nde İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenen Çin’in Yönetim Sistemi hakkında kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı.

19 yıllık meslek hayatı boyunca amirleri tarafından bugüne kadar 4 üstün başarı, 12 başarı, 5 takdirname, Türk İdareciler Derneği tarafından iki defa teşekkür belgesiyle taltif edildi.

İkinci üniversite eğitimi olarak, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Yine, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 2022 yılında mezun olmuştur. Evli olup, iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.