1Sarıyer Belediye Meclisi Üyeleri CHP’li Seher Suaydın ile AK Partili Ayla Serpil Bağrıaçık, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Fırsat Eşitliği’ toplantısına birlikte katıldı.

Ayrı partilerden olmalarına karşın uyum içinde ve örnek bir kadın dayanışması sergileyerek toplum için yararlı hizmetlere imza atan Sarıyerli kadın meclis üyeleri, hemcinslerinin sosyal ve siyasi yaşamda daha aktif rol almaları için çaba harcıyorlar.

3

KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU KURDURDULAR

Sarıyer Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günkü toplantısında  "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ kurulmasını sağlayan Seher Suaydın ve Ayla Serpil Bağrıaçık, şimdi de Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından yaşama geçirilen proje ile Sariyer Belediyesi’ni uluslararası platforma taşıyorlar. Sarıyer’in çalışkan siyasetçi kadınları bu girişimleriyle ilçenin AB fonlarından ve kadınlara ayrılan kotalardan daha fazla yararlanması için temaslarda bulunuyorlar. Suaydın ve Bağrıaçık çalışmalarıyla belediye hizmetlerinde kadın duyarlı politikalar üreterek, kadınları hizmetlerin her birimine dahil etmek amacı taşıdıklarını belirttiler.