Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Sarıyer İlkokulu ve Ortaokulu’nda bahçesinde öğrencilerle fidan dikti. Bakan Eroğlu daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Sarıyer ile gönül bağı olduğunu söyleyen Eroğlu, “Sarıyer’de ne varsa Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz.”dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Sarıyer İlkokulu ve Ortaokulu’nun  bahçesinde öğrencilerle fidan dikti. Bakan Eroğlu, daha sonra Ak Parti’nin referandum kampanyası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA KONUŞTU

Bakan Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında  Sarıyer İlkokulu ve ortaokulu bahçesinde fidan dikimi törenine katıldı. Okul bahçesinde kendisini karşılayan öğrencilerle tek tek selamlaşıp sohbet eden Eroğlu, "Bizler sizlere çiçek gibi bahçe yapmalıyız. Eksik olursa söyleyin. Sadece bir telefon edersin. Mail gönderirsin." dedi. Eroğlu, öğrenciler için, "Geleceğimizin teminatılar. Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacaklar. Fidan gibiler. Bunlar Türkiye’yi uçuracaklar." diye konuştu. Bakan Eroğlu, daha sonra öğrencilerle okul bahçesine fidan dikerek fidanlara can suyu verdi.

Bakan Eroğlu daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçerek Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın referandum kampanyası kapsamında vatandaşlara hitap etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘Şehitlerimiz İçin 100 Bin Fidan Dikiyoruz’ programının da tanıtımının yapıldığı programda Sarıyerliler’e 10 bin fidan dağıtıldı.

SARIYER'LE GÖNÜL BAĞIM VAR

Bakan Eroğlu, Sarıyer ile gönül bağının olduğunu belirtirken, daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptığını hatırlattı, “2007’ye kadar İstanbul Teknik Üniversitesi’nde hocaydım. Ankara’ya gidene kadar bende Sarıyerliydim. Dolayısıyla fidan dikimini Sarıyer’den başlatıyoruz.”dedi.

Referandumla ilgili olarak da konuşan Bakan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Rejim değişikliği diye bir şey yok. Şu 18 maddeyi bir oku Sayın Kılıçdaroğlu.”diye konuştu. Eroğlu güçlü bir Türkiye için vatandaşlardan referandumda ‘evet’ demelerini istedi.

HAFTA’DA BİR SU GELSİN YETER!

Bakan Eroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a Belediye Başkanı olmasıyla birlikte kendisinin de İSKİ’nin başına geçtiğini hatırlatarak, “Gençler bilmez, anne ve babalarına sorsun. İstanbul’da su yoktu. Sarıyer'de su akmazdı! İSKİ skandallara bulaşmış. Nalbura dahi borcu vardı. Her gün icra geliyordu. Muhtarlarla toplantı yaptım. ‘Haftada bir suya razıyız yeter ki geleceği saat belli olsun.’ dediler.”diye konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A BORÇLUYUZ

Bakan Eroğlu şunları kaydetti:  “Sayın Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanı olduğunda beni çağırdı. İstanbul’a su getirmemi istedi. Biz geldik Istranca’ya 7 tane baraj yaptık. Buradan Terkos’a su akıttık. Oradan terfi merkezi ile 42 kilometre uzunluğunda boru döşeyerek Kağıthane’ye buradan Çeliktepe’ye ordan Ayazağa’ya sonra Büyükdere ve Maden depolarına ve tüm Sarıyer’e su akıttık. Lağım suları boğaza akıyordu, arıtma merkezleri kurarak temizledik. Sarıyer’de ne varsa bunu Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz.”

Bakan Eroğlu’nun programına  Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com/