İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı ve İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na corona virüs salgını süreci, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar ve kongre süreci ile ilgili birçok konuda özel açıklamalarda bulundular.

Sarıyer Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yanı sıra İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın da aralarında bulunduğu ilçedeki birçok siyasi parti ve STK’da corona virüs salgınından dolayı zor günler geçiren ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda gazetemize konuşan İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı ve İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya ile bir röportajımızın satır başları.

“ZORLU SÜRECİN SONUCU İYİ OLACAK”

Corona virüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, “Bu süreci atlatmanın en kolay yolu evden çıkmamak. Bu yüzden biz de tüm vatandaşlarımıza ‘Evde Kal Güvende Kal’ diyoruz. Alacağımız önlemler ile corona virüs riskini minimize etmemiz gerekiyor. Biraz sıkılsak da evde kalmanın çok doğru bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Fakat AVM’lerin açılmasını doğru bulmuyorum. Kapalı havalandırma sistemi olan bir mekan. Şu süreçte bu tip yerlerden olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Onun dışında berber ve kuaför gibi yerlerinin gerekli önlemlerin alınması halinde açılması gerekiyordu. Çünkü insanlar bir şekilde hayatlarını idame ettirmeleri gerekiyor. Bu süreçte kontrolü elden kaçırırsak daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. O yüzden biraz daha dişimizi sıkmamız lazım. Her şeye rağmen inanıyorum ki bu zorlu sürecin sonucu da iyi olacak” diye konuştu.

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını belirten Yazıcı, “Ülkemizde ve dünya genelinde çok sayıda insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgını özellikle bizim insani özelliklerimizin yeniden ön plana çıkmasına vesile oldu. İmkanı olan vatandaşların ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaları gerekiyor. İyi Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndaki görevimin dışında bünyesinde bulunduğum Beşiktaş Kızılay ve çeşitli vakıflar aracılığı ile 3 koldan gerekli yardımları yapıyoruz. Bu kapsamda Sarıyer İYİ Parti İlçe Başkanlığı olarak ilçe genelinde yaklaşık 800 yardım kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu 800 kolinin 600’ü tamamen parti içinde toplanan yardımlar ile oluşturuldu. Ayrıca alışveriş kartı ve 1000’den fazla ekmek dağıttık. Tabi yardımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE KONGREYE GİDECEĞİZ”

“İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak bir kongre sürecindeydik” diyen Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı: “Fakat corona virüs salgını nedeniyle başkanlık ve delege seçimleri bir süreliğine iptal edildi. Şuanda devletimizin vereceği kararı ve salgın sürecinin sona ermesini bekliyoruz. Bu doğrultuda Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na müracaatta bulunduk. Fakat bir sonuç elde edemedik. Biz onay verilmesi halinde en kısa sürede kongreye gideceğiz. Çünkü il ve kurultay delege seçimleri de var. Bizim için çok önemli.”

KAZDAL’DAN RAMAZAN MESAJI

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya ise şunları söyledi: “Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan ayını ve ibadetlerini kutluyorum. Önümüzde Ramazan Bayramı var. İnşallah tüm bu sıkıntılardan kurtulmuş, sağlıklı ve güzel bir bayram geçiririz. Fakat görünen o ki bu bayram sürecinde de evlerimizde kalacağız. Bir an önce bu salgından kurtulur ve yaz ayını daha güzel şekilde yaşamayı temenni ediyorum.”

SARIYER POSTA GAZETESİ