sariyer_1-kasim_secim_sonuclariYurt Genelinde %50 yakın bir oy olarak tek başına iktidar olan Ak Parti’de büyük sevinç yaşanırken, bu sevinç Sarıyer’de de hakim.  
7 Haziran seçimlerinde Sarıyer'de 7 Haziran seçimlerinde 246.521 oydan CHP yüzde 38 oy alarak birinci parti olmayı başarmıştı. Oyunun artıran Ak Parti, CHP'yi 2802 oy farkıyla geçerek 1 Parti oldu. 1 Kasım seçimlerinde Sarıyer’de 246.521 oyun 216. 274’dü geçerli oy sayılırken Ak Parti 88. 928 oy alarak Sarıyer’de uzun bir aradan sonra yeniden 1. Parti oldu. CHP, ise 86.415 oy alarak 2. oldu.

1 Kasım 2015 seçimlerinde Sarıyer’in de aralarında bulunduğu İstanbul 2.bölge’de Ak Parti oylarını yaklaşık 8 puan arttırırken, CHP’de de 1 puanlık artış dikkat çekti.  İstanbul 2.bölge’de en büyük şoku ise HDP ve MHP yaşadı.

3BAKAN BOZKIR TEŞEKKÜR ETTİ VE GİTTİ

Türkiye ve Sarıyer’de genel sonuçlarının belli olmasından sonra Ak Parti’de büyük sevinç yaşandı. Seçim sonuçlarının ardından Ferahevler’de bulunan Ak Parti  Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelen AB Baş Danışmanı Bakan Volkan Bozkır,  ilçe binasından ilçe yöneticilerine teşekkür ederek. “Bu sonuçlarla emeği geçen herkese partim ve şahsım adına teşekkür ederim.” dedi.
Bokan Bozkır’ın Ankara’ya gitmek üzere ilçe binasından ayrılmasında sonra partilere kısa bir teşekkür konuşması yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, yaptığı konuşmada AK Parti’nin değil Türkiye’nin kazandığını söyledi.

 6BAYRAKTAR: BUNDAN SONRA DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREK


Bayraktar, “Bugün bir sevinç, bir bayramı hep birlikte yaşıyoruz. Bunu sizlerin gayreti ve emeğinizle kazandık. AK Parti değil, Türkiye, Sarıyer kazandı. Bugünden itibaren işimiz daha zor. Daha çok çalışmamız gerek. Bizim hedefimiz 2023’tür. 4 yıllık iktidar demiyoruz. Bizim hedeflerimiz, ilkelerimiz var. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. 7 Haziran seçimleri bize eksik ve hatalarımızı giderme fırsatı verdi. Çalıştık, eksiklerimizi tamamladık ve halkımızın önüne çıktık. Halk bize teveccüh gösterdi" dedi.

4Haber: Levent PEHLİVANOĞLU