Dünya Beşten Büyüktür Derneği, Sarıyer'de bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde Donald Trump’ı protesto etti.

Trump’ın, “Papaz Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde "Türkiye'ye yaptırım uygulanacak" tehdidine bir tepki de Dünya Beşten Büyüktür Derneği’nden geldi.

Döviz ve sloganlı protesto

Dünya Beşten Büyüktür Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ve imzasının yer aldığı "Dünya artık yalnız değil", "BM yeniden yapılandırılmalı", "Böyle gitmez, bu düzen değişecek", "BM'de temsiliyet eşit olmalı", "Herkes sussa da biz susmayacağız" yazılı dövizler eşliğinde sloganlar attı.

“ABD'li yetkililerin açıklamaları sorumsuzca”

Dünya Beşten Büyüktür Derneği Genel Başkanı Erdal Güler, açıklamasında, “ABD'li yetkililerin, tutuklu bulunan ve adli süreci devam eden bir kişiyi bahane ederek sorumsuz ve haddini aşan açıklamaları asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Bahsedilen kişi, bağımsız olarak yargılanması devam eden binlerce sanıktan sadece birisi. Bağımsız ve tarafsız olan Türk yargı ve adaleti önünde herkes eşittir. Yargılaması devam eden kişiler üzerinden bir ülkenin başka bir ülkeyi yatırımlarla tehdit etmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bunlar ya Türk milletini tanımadılar ya da anlamadılar ama tanıdıklarına da anladıklarına da eminiz. Çünkü yakın tarihte 15 Temmuz'da verdiğimiz demokrasi mücadelesini unutmaları mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdal Güler’den ABD’ye sert sözler

Türkiye'nin sosyal medya üzerinden yapılan sorumsuzca ve nezaketsiz açıklamalarla parmak sallanacak bir ülke olmadığını dile getiren Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya Beşten Büyüktür' sözünden ilham alarak çıktığımız bu yolda din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun hak ve adalet mücadelesini kararlılıkla devam ettireceğiz. Bizler uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak, madem hukuk anlamında bu kadar hassassınız 251 kişinin katili olan, hain darbe girişiminin elebaşı Fethullah Gülen'i Türkiye'ye neden iade etmiyorsunuz? Adalet diyorsanız o zaman herkes için adaleti, her ülke için adaleti savunmalısınız. Demokrasi ile iktidara gelmiş bir hükümeti darbe yolu ile indirmeye çalışanları asla savunmayacaksınız."