İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediyesi’ne gönderdiği yazıyla, Sarıyer sınırları içerisinde bulunan mükerrer cadde ve sokak isimlerinin belediyenin aldığı meclis kararıyla değiştirileceği bilgisini iletmişti. Konuyla alakalı çalışma başlatan Sarıyer Belediyesi Numarataj Birimi, vatandaşlara mükerrer cadde ve sokak isimlerinde yapılan zorunlu değişiklik hakkında bilgilendirme yazısı göndermeye başladı.

Sarıyer Belediye Başkanlığı’na gelen yazıda; “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince: meydan, bulvar, cadde, yol, sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işleri gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi’ne görev yetki ve sorumluluk verilmiş olup, bu konularla ilgili kararların Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden alınması gerekmektedir” ibaresi yer aldı.

Bu bağlamda; Sarıyer’in farklı mahallelerinde aynı ismi taşıyan 507 sokak ve cadde ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.12.2016 tarih ve 2132 sayılı Meclis Kararı ile değiştirildi.