CHP Sarıyer İlçe örgütü, Sarıyer Sivaslılar Derneği’ni (SASİDER) ziyaret edip, Dernek Başkanı Ali Genç ve yönetim kurulu üyelerine yeni yönetim binalarının hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyaretçiler arasında CHP’nin 1 Kasım seçim bildirgesini hazırlayan Sosyoloji Uzmanı Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sencer Ayata da vardı.

Bu akşam Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin Merkez Mahallesi’ndeki lokaline giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sencer Ayata, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Rıfat Elmas, Deniz Çakıl, Nihan Sabaz, Hatay Delibaş, Merve Topraksüren ile Belediye Meclis Üyeleri Sevim Yalınkılıç, Nihal Nevruz ve 7 Haziran seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan Hülya Güntaş iki saate yakın ağırlandılar.

sariyer ğ1ALİ GENÇ: SİVASLILAR OLARAK HALA TEMSİLDE ADALETE KAVUŞMUŞ DEĞİLİZ

SASİDER Başkanı Ali Genç konuklarını kapı karşılayıp, toplantı salonunda konuk ederken öncelikle dernek üyeleri ve CHP’liler tek tek kendilerini tanıttılar. Dernek Başkanı Ali Genç yaptığı konuşmada Sarıyer ve İstanbul’da yaşayan Sivas kökenliler olarak temsilde adalet istediklerini belirtip, “Sivaslıları dikkate alıp, aday listesine koyan partiler zarar etmez, oy oranları en az yüzde 10 artar. Bizler vatanını, milletini seven, sorunlarına sahip çıkıp, çözüm önerileri getirirken, gerektiğinde elini taşın altına koymasını da bilen insanlarız. Her siyasi partiye aynı mesafe duruyoruz ancak cumhuriyetimize, demokrasiye, laikliğe ve Atatürk ilkelerini de kayıtsız şartsız sahip çıkıyoruz. Ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak isteyen zihniyetlerin her zaman karşısındayız. Dileğimiz son zamanlarda yaşadığımız terör olaylarının bir an önce son bulması, 1 Kasım seçimlerinin de ülkemize huzur getirmesidir. CHP ve diğer siyasi partilerden de bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

MEHMET DENİZ: YERELDE VERDİĞİNİZ DESTEĞİ MERKEZİ İKTİDARI ELDE ETMEK İÇİN DE İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise ziyaretlerinin amacının siyasi propaganda yaparak seçim için destek istemek değil, derneğin yeni binasına taşınması nedeniyle hayırlı olsun demek olduğunu belirtti. Deniz, “Biz Sivaslı dostlarımıza değer veriyoruz, çok sayıda Sivaslı meclis üyemiz var. Sizlerin de bunun karışlığını bize fazlasıyla verdiğinizin farkındayız. Yerelde bunu çok iyi görüyoruz. Ancak yerelde elde ettiğimiz başarıyı genel iktidara taşımak istiyoruz. Bu anlamda da desteğinizi bizden esirgemeyeceğinizden eminiz. Bizleri konuk ettiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi.

PROF. Dr. SENCER AYATA: HEMŞERİ DERNEKLERİ DAYANIŞMANIN DEVAMINI SAĞLIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge 5. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Süleyman Sencer Ayata ise toplantıya katılanlara kendisiyle ilgili kişisel bilgi aktardıktan sonra Türkiye’nin genel sorunları ve toplumsal yapısı konusunda görüş ve düşüncelerini ifade etti. CHP’nin 1 Kasım seçim bildirgesini hazırlayan Sosyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sencer Ayata, geçmişte Türkiye’nin yüzde 80’inin köylerde yaşayan bir tarım ülkesiyken şimdi aynı orandaki nüfusun şehirlerde toplandığını ve artık köyden şehre göç edecek pek fazla insan kalmadığını söyledi. Ayata konuşmasında hemşeri derneklerinin insan ilişkilerinin sıcaklığını koruması ve dayanışmanın devamlılığı için önem taşıdığını da belirterek Sivaslıların da bu anlamda İstanbul’da önemli bir yoğunluğa sahip olduğunu ve CHP olarak da bunu önemsediklerini ifade etti.

532CHP’lilerin ziyareti, SASİDER üyelerinin yönelttiği soruların cevaplandırılmasından ve kişisel görüş ve düşüncelerin ifadesinden sonra son buldu.
Kaynak: Sarıyer Kent