Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç ve Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu eski Üyesi Kadir Demir, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşan yerel seçimlerin ve Sarıyer Spor Kulübü’nün mevcut durumunun istişare edildiği görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti.

Gazetemize yeni yılın ilk ziyaretini gerçekleştiren Ali Genç ve Kadir Demir, Pehlivanoğlu ile 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler, Sivaslıların Sarıyer Belediyesi’nde temsil oranı, Sarıyer Spor Kulübü’nün mevcut durumu ve şampiyonluk şansını konuştular.

 “Temsilde adalet olmalı”

“AK Parti Sarıyer’de Sivaslı aday göstermeli” çıkışıyla Sarıyer gündeminde büyük ses getiren Ali Genç, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Sarıyer’de 40 bini Sivas doğumlu, aynı oranda da kütüğü İstanbul olmak üzere toplamda 80 bin hemşerimiz var” diyen Genç, “Herhangi bir partiden Sivaslı belediye başkan adayı olsaydı mutlu olurduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Şükrü Bey’in adaylığı kesin gibi. Dolayısıyla AK Parti’de böyle bir durum söz konusu olabilirdi. Fakat orada da Salih Bayraktar aday gösterildi. Biz de bundan sonraki sürece bakacağız. Her zaman söylediğimiz gibi temsilde adalet olmalı. Sarıyer’e layık olan başkan yardımcılarını ve meclis üyelerini görmek isteriz. Ancak donanımlı, bilgili, tecrübeli ve liyakatli birileri olmalı. Ama teklif bizden değil, karşı taraftan gelmeli. Aksi takdirde ilçemize faydalı olmayacak birini tabi ki istemeyiz” ifadelerini kullandı.

 “Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız”

SASİDER olarak siyasi partilerin arka bahçesi olmayacaklarının altını çizen Genç, “5 yıldır Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin (SASİDER) başkanlığını yürütüyorum. Bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Hiç kimseyle adaylık pazarlığı yapmayız. Ancak temsilde adalet olmalı düşüncemizden de vazgeçmeyeceğiz. Sarıyer’de farklı farklı hemşeri grupları var. Bunların içerisinde Sivaslılar, Rizeliler, Trabzonlular, Karslılar, Giresunlular, Kastamonulular, Samsunlular, Sinoplular, Ordulular var. Yani burası çok kozmopolit bir ilçe. Herkes çeşitli kademelerde adalete göre temsil edilmeli. Kimsenin hakkında gözümüz yok, fakat biz de kendi hakkımızın başkalarına verilmesini kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.

“Adaylar inandırıcı olmalı”

Belediye başkan adaylarının kendilerini iyi ifade etmeleri gerektiğini vurgulayan Genç şunları söyledi: “Belediye başkan adayları inandırıcı olmalı. Hizmet anlamında neler ortaya koyacaklarını iyi anlatmalılar. İnsanları karalamak, çamur atmak gibi tasvip etmediğimiz tarzı önümüzdeki süreçte yoğun şekilde görebiliriz. Bu dünyada kalıcı kimse yok. Birbirimizi kıracak söylemlerden uzak durulmalı. Seçim de biter gider, liderler de gelir gider. Asıl olan dostluğumuz, muhabbetimiz ve Sarıyer’dir.”

“Sarıyer, işini şansa bırakmamalı”

Sarıyer’in şampiyonluk şansını, yapılan ve yapılması gereken transferleri değerlendiren Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu eski Üyesi Kadir Demir şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer bu sene çok iyi bir hava yakaladı. Bunda yönetimin, seyircinin, futbolcuların ve teknik ekibin payı var. İnşallah bu uyumu ligin ikinci yarısında da sürdürürler, birbirlerine kenetlenirler ve aynı ahenk içerisinde çalışırlarsa başarının geleceğini düşünüyorum. Takımda eksik yok mu? Tabi ki var. Bunları da teknik ekip ve yöneticiler bir araya gelip konuşmuşlardır. O eksiklikleri de tamamlayacaklarına inanıyorum. Bu arada gelenler ve gidenler var. Burada önemli olan gelenlerin takım içerisindeki uyumu bozmaması. Çünkü bunu sıkça görüyoruz. En büyük temennim transfer edilenlerin takım içerisindeki ruhu bozmaması. Ligimizde iki tane çok güçlü şehir takımları var. Sakaryaspor ve Samsunspor. Onlar da büyük yatırımlar yaptı. Fakat biz işimizi şansa bırakmamalıyız. Play off’a kalmadan üst lige çıkmalıyız. Çünkü diğer gruptan gelecek takımlar kapalı kutu. Orada şanslar yarı yarıya. Bu yüzden şampiyon olup 1. lige çıkmak gerekiyor.”

31 Mart yerel seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?

ANKETİN LİNKİNİ TIKLAYIN:

https://www.sariyerposta.com/31-mart-yerel-secimlerinde-sariyerde-hangi-partiye-oy-vereceksiniz-anket,8.html