CHP’nin kongre takvimine paralel olarak devam eden delege seçimlerinde son haftaya girildi. Sarıyer Merkez Mahallesi’nde yapılan delege seçimini ise CHP’nin tecrübeli siyasetçisi Dr. Cengiz Alp’in desteklediği “Uzlaşma Listesi” kazandı.

CHP teşkilatlarının kongre takvimine paralel olarak yaşadığı delegasyon seçimleri son haftaya girilirken Sarıyer Merkez Mahallesi’ndeki seçimde ‘Beyaz’ ve ‘Mavi’ listeler yarıştı. Oy kullanan parti üyelerinin çoğunluğunun desteğini alan ve Uzlaşma Listesi olarak nitelenen Beyaz Liste seçimden galip çıktı. Listede yer alan Cengiz Alp, Sami Canel, Siyami Aydın, Nasuh Aşantuğrul, Kimya Aydemir, Arzu Özgüven, Naciye Duman, Fatma Acar, İnci Topçu, Füsun Müsellim, Müjgan Buz, Tahir Şit, Kıvanç Ekinci, Hüseyin İşeri Kıvanç, Sabri Gökçen ve Metin Doğan ilçe kongre delegesi oldu. Ayrıca 70 kişilik ön seçim delegesi de listede yer aldı.
CENGİZ ALP: BU DELEGELER PARTİYİ 2019 SEÇİMLERİNE GÖTÜRECEK

CHP’de 30 yılı aşkın bir süredir siyaset yapan partinin önemli isimlerinden Op. Dr. Cengiz Alp; seçilen bu delegelerin, partiyi 2019’daki Yerel Seçimler ile Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine götüreceğini söyledi. Dr. Alp, “Delege seçimlerinde nitelikli ve liyakatlı insanlara vefa duyulması lazım. Siyasette vefa çok önemlidir. Bu seçimler tabandan başlayıp, en üste kadar adayları ön seçimle belirlemeye devam edecek bir yolun başlangıcıdır. 2019’u düşünmeyen, parti içindeki kişisel ve yerel hesaplar partiyi büyütmez. CHP’nin en önemli sorunu kadro sorunudur. Nitelikli ve liyakat sahibi kadroların, CHP’nin tabanından çıkması gerek. Delege seçimlerinde de çeşitli tartışmalar yaşanıp, eleştiriler olabilir. Bu çok normal… Ancak bunlar kırıcı ve kişilerin sonradan bir araya gelmesini engelleyici nitelikte olmamalıdır” dedi.
İLÇE BAŞKANI DENİZ: BU BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ

 CHP Sarıyer Muhtarlık Bölgesi Delege Seçimleri 9 Eylül’de başladı. 38 mahallede gerçekleştirilen seçimler 30 Eylül’de son bulacak. Daha önce yaptığı açıklamada süreci ‘demokrasi şöleni’ olarak niteleyen CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Ülkemizde parti içi delege seçimlerini mahallelerde üyeleri ile yapan tek partiyiz. Tek partili hayattan, çok partili sisteme geçilmesini sağlayan, demokrasinin ve adaletin yeşermesi için bir asıra yakın mücadele eden CHP’nin muhtarlık bölgesi delege seçimlerinde 8 bin 500 parti üyesi oy kullanıp, 38 mahallede 400 delege seçilecek” demişti.
 İLÇE BAŞKAN ADAYLARINDAN KULİSE DEVAM

 Mahallelerdeki delege seçimleri devam ederken ilçe başkanlığına aday olan kişiler de, kulis çalışmasını giderek yoğunlaştırıyor. İlçe başkanlığı adaylığı konusunda adı geçenler arasında Erdal Sarıgöl, Yeter Büyükdurmuş, Veysel Kalkan, Salman Sarıtaş ve Cebrail Şahin yer alıyor. Delege seçimleri tamamlandıktan sonra halen ilçe başkanlığını yürüten Mehmet Deniz’in de aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapması bekleniyor. CHP’li siyasi çevrelerde Mehmet Deniz’in altı yıldan beri sürdürdüğü ilçe başkanlığını bir başkasına devretmek istediği ancak delegelerin talebi durumunda bir kez daha görev üstlenmekten kaçınmayacağı konuşuluyor.
 SARIGÖL VE BÜYÜKDURMUŞ ÖNE ÇIKIYOR

Öte yandan geçtiğimiz dönem CHP Sarıyer Belediye Meclisi üyesi olan Erdal Sarıgöl ise son ilçe kongresinde Mehmet Deniz’in rakibi olan Ali İhsan Özdemir’in desteğini de almış durumda. Bugün yapılan Merkez Mahallesi delege seçiminde de Erdal Sarıgöl’e destek veren Özdemir’in kulis faaliyetlerinde bulunduğu gözlendi. Halen Mehmet Deniz başkanlığındaki yönetim kurulunda ilçe sekreteri olarak görev yapan Yeter Büyükdurmuş da, ilçe başkan adayları arasındaki iddialı isimlerden. Uzun süreden beri partide aktif çalışmasıyla tanınan Büyükdurmuş, delege seçimlerindeki yoğun kulis çalışmasıyla da bu iddiasını sürdürüyor.



Sarıyer Kent