Geçmiş yıllara oranla Sarıyer Merkez'deki kamu kurum ve kuruluşların farklı mahallelerine taşınmasına rağmen siyasi partiler özellikle Merkez Mahallesi ve çevresinde yoğunluk gösteriyor.

Yalnızca İstanbul'un değil, Türkiye'nin de en huzurle ve güvenli ilçelerinden biri olan Sarıyer, birbirinden tamamen farklı görüşlere sahip siyasi partilere de ev sahipliği yaparak, demokrasi kültürüne sahip olduğunu da gösteriyor.

İŞTE PARTİLERİN BULUNDUĞU MAHALLELER

Sarıyer Merkez'de; AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Türkiye Komünist Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Yenimahalle'de, Büyükdere Mahallesi'nde; Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Demokratik Sol Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Yeniden Refah Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde ise Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı bulunuyor.

AYNI ALANDA ETKİNLİK DÜZENLİYORLAR

Çalışmalarını aralıksız sürdüren siyasi partiler, Sarıyer’in girişindeki alan başta olmak üzere ilçenin birçok noktasında farklı etkinlikler düzenliyor. Birçok kez yan yana çadır kuran partilerin temsilcileri, saygı ve demokrasi çerçevesinde vatandaşlar ile iletişim kuruyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ