Sarıyer Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin yaşanan tartışma damgasını vurdu.

Sadece Sarıyer Posta Gazetesi’nin takip ettiği meclis oturumuna; AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ‘Ramazan’ vurgusu

Toplantıda açılış konuşması yapan Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti. Müslüman coğrafyasında yaşanan savaşlara dikkat çeken Coşkun, akan kanın durdurulması çağrısında bulundu. AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri de gündem dışı söz alarak, Ramazan ile ilgili barış mesajları verdi.

Mecliste kısa süreli gerginlik

Mecliste toplantının sonlarına doğru kısa süreli gerginlik yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde uğradığı saldırı ile ilgili  CHP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri bir süre tartıştı. CHP’li meclis üyeleri, olayı gündeme taşıyıp saldırıya sert tepki gösterirken, AK Parti’li meclis üyeleri ise kutuplaştırıcı dilin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

AK Parti’den Meclis’e önergeler

Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un yönettiği toplantıda 8 madde oylamaya sunuldu. Kabul edilen maddeler Perşembe günü toplanacak olan komisyonlarda görüşülecek. AK Parti grubu Meclis Başkanlığına cevaplanması istemiyle önergeler verdi. Önergelerdeki soru başlıkları şöyle: ‘2018-2019 yılı içerisinde yapmış olduğu hizmet faaliyetleri ile ilgili danışmanlık hizmeti aldı mı?’ ‘2018-2019 yılı içerisinde danışmanlık hizmeti almış ise ne kadar ücret ödenmiştir?’ ‘Belediye hangi alanlara ve müdürlüklere danışmanlık hizmeti almıştır?’ ‘2018-2019 yılı içerisinde Zabıta Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere kaç adet ATV ve motosiklet araçları kiralanmıştır?’ ‘Kiralanmış olan her bir ATV ve motosiklet için aylık kira tutarı ne kadar ödenmiştir?’ ‘2018-2019 yılı içerisinde Zabıta Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere kaç adet ATV ve motosiklet aracı satın alınmıştır?’ ‘Satın alınan ATV ve motosikletlere ne kadar ücret ödenmiştir?’ ‘Sarıyer Belediyesi’nin 2018 yılı itibariyle detaylı olarak bankalara ne kadar borcu vardır?’

Haber: Yavuz TOPAL