Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumu, komisyonlardan gelen 6 maddenin görüşülmesi ile sona erdi. Pazartesi komisyonlara havale edilen maddelerin 4’ü oybirliği, 2’si ise oyçokluğu ile kabul edildi. Toplantıda, imar ıslah planlarına ilişkin çalıştayın yapılıp yapılmayacağı konusu ele alındı.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen Meclis’in Ocak ayı ikinci toplantısı yaklaşık 20 dakika sürdü.

AK PARTİ’DEN KRİTİK TALEP

Gündem dışı konuşan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Saim Kadıoğlu, “Önceki meclis toplantımızda 11 tane mahallemizin imar ıslah planları iler alakalı karar almıştık. Bazı hususlar ile alakalı şerhlerimiz vardı ve onları da yazmıştık. İnşallah bir sıkıntı çıkmadan bu süreç devam eder. Fakat o süreçteyken biz ikinci bir madde olarak İBB parsellerinin ilçe belediyesine devri ile alakalı bir önergemiz olmuştu. Bu iki hususun aynı anda işlemesini talep etmiştik. Ancak ikinci talebimiz ile alakalı herhangi bir yazı yazılmadı. O yazının yazılmasını ve sürece dahil edilmesini bir kez daha talep ediyoruz. Bunun dışında kooperatifler birliğinin bizden talepleri var. İBB bünyesinde grup başkanvekilleri ile bir toplantı organize edilmesini ve istişare edilmesini istiyorlar. Bu sürecin öncelikle İBB Başkanlığı ile başlatılması gerekiyor. İlk olarak bu ıslah planlarına kendisi sahip çıkacak. Bunu basın yoluyla deklare edecek. Gerekirse çalıştay organize edecek ve biz de katılım sağlayacağız. Gördüğümüz üzere her türlü çalıştay yapılıyor. Sarıyer’in sorunlarıyla ilgili çalıştayın yapılmasında bir sorun yok. Buna ön ayak olacak kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Burada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de gerekli desteği vermesi gerekiyor. Ondan sonra bize düşen ne varsa yapmaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

GÜNEL’DEN İMAR ISLAH PLANLARI AÇIKLAMASI

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Nizamettin Günel, “11 mahalle ile ilgili imar ıslah planları imzalanıp İBB’ye gitti. Sarıyer Belediyesi’nden oybirliği ile geçen bu planlar İBB Meclisi’nden de oybirliği ile geçerse çok daha iyi olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da taahhütnameyi imzalayarak bu işin arkasında durduğunu ve tapu-mülkiyet konusunda her türlü desteği vereceğini gösterdi. Konuyla ilgili Büyükşehir’de komisyonlar ve Ekrem  İmamoğlu’nun görevlendirdiği arkadaşlar çalışıyor. İBB’ye ait parsellerin devrinin yapılması için imar ıslah planlarının onaylanması gerekiyor. Söz konusu planlar Büyükşehir Meclisi’nden geçtiği takdirde imar ıslah planlarından elde edilen hakkı vatandaşlara vereceğiz” diye konuştu.

“ÇALIŞTAY YAPILMALI”

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun ise, “Öncelikle çalıştaya karşı olmadığımızı ifade etmek istiyorum. Sarıyer Belediye Meclisi’nde bir çalıştay yapılmasını istedik. Planlar oybirliği ile Meclis’ten geçti. Eğer bir çalıştay yapılacaksa bu İBB ölçeğinde ve başkan düzeyinde yapılmalı. Çünkü bu konunun bazı hassasiyetleri ve teknik kısımları var. Sarıyer Belediyesi bürokratları ile de görüşüyoruz. Onlar bile bazı sıkıntıların yaşandığını söylüyor. Sonuç olarak bu kararların altına bizler imza atacağız. Bu hassasiyetimizi hep dile getirdik. Bu konuyu kendi komisyonlarımızda görüşürüz. Fakat ne komisyonların bilgisi ne de komisyonlarla bir görüşme var. Mahalleler Birliği komisyonlar ve grup başkanvekili ile görüşmek istiyor. Bunda bir sıkıntı yok. Fakat bu işin bir muhatabı var. İmar Barışı’ndan sonra bir takım sıkıntılı haberler çıktı. Burada da sıkıntılar ile karşılaşmamak için çalıştay yapılmasını destekliyoruz” dedi.

SARIYER POSTA