Sarıyer Belediye Meclisi aralık ayı 2. oturumu, AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin Mevlana'nın 748. vefat yıl dönümü dolayısıyla verdiği birlik ve beraberlik mesajları ile başlasa da gerginlikle devam etti. Bazı üyeler birbirlerinin üzerine yürüdü.

Yalnızca Sarıyer Posta Gazetesi'nin takip ettiği Sarıyer Belediye Meclisi aralık ayı 1. oturumu corona virüs önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun yönetiminde gerçekleştirildi.

Oturum birlik ve beraberlik mesajlarıyla başladı

Oturum dostluk ve kardeşlik mesajları ile başladı. Öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 748. yılında meclis üyeleri gündem dışı konuşmalar yaptı.

Coşgun ve Özdemir arasında gerginlik

İYİ Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız'ın Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu, yerli-milli tartışmaları ve yap-işlet-devret modelleriyle yapılan yollar ile havalimanları hakkında konuşma yaptı. Bunun üzerine söz alarak Yıldız'ın söylediklerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun'un, "Köyler bölgesine giden yollardaki trafiğin azaltılması için yapılması planlanan tüneller için Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun da çok iyi biliyor ki Çayırbaşı Tüneli yapılıyorken Kars Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız mağdur oluyordu, olmaya da devam ediyorlar. Ayrıca köyler bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız da mağdur oluyor. Siz nasıl bir pişkinlikle 'hangi tüneli engelledik?' diyebilirsiniz? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'günde 40 bin araç için bu tenli yapar mıyım?' diye açıklama yaptı ve Maçka Tüneli çalışmalarını durdurdu" sözleri gerginliğe neden oldu.

"O zaman neden sesinizi çıkarmadınız?"

Hüseyin Coşgun'un 'pişkin' sözlerine CHP Meclis Üyesi Ali İhsan Özdemir'den tepki geldi. Özdemir'in 'Bu sözler size yakışmıyor. Bize nasıl pişkin dersiniz' söylemlerine Coşgun, "Taylan Bey'in bize yönelik 'köprü ve havalimanlarıyla ilgili bu nasıl bir öngörüsüzlük' söylemine neden tepki göstermediniz? Belediye Başkanı Şükrü Genç 2009 yılından bu yana bu kürsüden neler söyledi. O zaman neden sesinizi çıkarmadınız?' şeklinde cevap verdi.

Araya diğer meclis üyeleri girdi

İkilinin karşılıklı diyaloğunun ardından bazı meclis üyeleri de tartışmaya dahil oldu ve gerginlik arttı. Üyelerin yerlerine oturmaları için çağrıda bulunan Başkanvekili Hüseyin Coşkun tansiyonun düşmemesi üzerine oturuma bir süre ara verdi. Mola sonrası da gerginlik devam ederken, AK Partili Meclis Üyesi Tolga Savun'un CHP'li Ünal Cıvak'a 'Seni Ayazağa'ya sokmayacağım' sözleri tartışmayı daha da alevlendirdi. Bir süre daha devam eden sözlü tartışma diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle sona erdi.

Oturumun son bölümünde ise gündemde yer alan 4 madde oylanarak Meclis'ten geçti.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta