Sarıyer Belediye Meclisi Haziran ayı 1. oturumu Covid-19 pandemisi önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 12 maddenin yer aldığı toplantı yaklaşık yarım saat sürerken, tüm maddeler oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

Sakin ve kısa süren meclis oturumunda gündem dışı konuşmalar yapıldı. AK Partili Meclis Üyesi Ergin Durdu belediye personeli, kiralık araç sayısı ve belediyenin güncel borcu ile ilgili 3, MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Delihasan ise işletmesini belediyenin üstlendiği piknik alanı ile ilgili girişimi olup olmadığı hakkında yazılı soru önergesi verdi.

"DOĞANIN KORUNMASI VE TAHRİBATIN ENGELLENMESİ ZORUNLUDUR"

Oturumda gündem dışı konuşan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Günaylı, şunları söyledi: "1972 yılında İsveç'in Stokholm kentinde yapılan BM Çevre Konferansı'nda alınan karar ile 5 Haziran tarihi Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Bu günü okullarımızda Çevre Hastası olarak kutluyoruz. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluğu, çevre sorunlarının artmasına neden oldu. Tüm ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştı. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliğinden kaynaklanıyor.

Balıklar çevre kirliliğinden en çok etkilenen canlıların başında geliyor. Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç artıkları, plastik ürünleri, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine neden olan en önemli etkenlerdir. Çevre kirlenmesini insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi zorunludur. İyi bir çevre bırakmak için kirliliği önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup artırmak gerekiyor. Bilinçsizce çevreye atılan plastik ürünlerin doğada 400 yıl boyunca çürümeden kalabiliyor. Bunun ne anlama geldiğini kavrayabilirsek karşı karşıya kaldığımız tehlikenin de farkında varırız. Bunun için de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ