Sarıyer - Zekeriyaköy ve Kilyos arasındaki trafik yoğunluğunu ve mesafeyi büyük oranda düşürecek olan Sarıyer Kilyos Karayolu Tüneli Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. 6 km uzunluğundaki tünel aynı zamanda Çayırbaşı–Sarıyer tünelinin devamı niteliğinde olacak. Ayrıca bu tünel 3. Köprünün bağlantı yollarını da kent merkezine bağlayacak.

Çelikyay: Sarıyer’e hayırlı olsun


Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay tünelin yapılması kararının meclisten geçtiğini sosyal medya hesabından Sarıyerlilere müjdeledi. Çelikyaya;  “Haziran ayı İBB Meclisi 5.oturumu için toplanan meclisimiz, Sarıyer halkımız için önemli bir karar aldı. Sarıyer-Kilyos Karayolu Tüneli Projesi her zamanki gibi CHP grubunun muhalefeti ile oyçokluğu ile kabul edildi. Sarıyer ve İstanbul’a hayırlı olsun” dedi.

Zeybek: Tüneller trafik sorununu çözmez


İstanbul’un trafik sorunun karayolu ve lastik tekerlekli araçlara yönelik çözümlerle sonlandırılamayacağını savunan CHP grubu, aynı hatta metro sistemi yapılması gerektiğini belirterek, oylamada ‘red’ oyu kullandı. CHP adına söz alan İBB Meclis Üyesi Gökan Zeybek, “23 km uzunluğundaki karayolları tünelleri İstanbul’un ulaşım meselesini, lastik tekerlekli araçlarla çözme anlayışımıza yeni bir yük getirecektir. Kısa vadede olumlu sonuçlar doğursa bile uzun vadede hiçbir şekilde İstanbul’un sorununu çözmeyecektir” diye konuştu.

sariyer-tuneli-giris-cikisi-bitkilendirmesi--5646İstanbul’da 6 tünel daha onaylandı


Toplantıda ayrıca ana arteleri E-5 ve E-6’yı bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünelin daha projesi kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyük̈kçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece- Bahçelievler-Bayrampaşa-Kağıthane Karayolu Tünelleri ve Sarıyer Kilyos Karayolu Tüneli Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.