Sarıyer Kaymakamlığı, şehit ve gazi aileleri ve yakınları için Korupark İstanbul’da iftar yemeği düzenledi. İftara Sarıyer'de yaşayan Şehit ve gazi yakınları ve ilçe protokolü yoğun katılım gösterdi.

İftara Sarıyer'de yaşayan şehit ve gazi yakınları yoğun katılım gösterdi. Sarıyer Kaymakamlığı’nın her yıl Ramazan Ayı’nda geleneksel olarak düzenlediği iftara, terör olaylarında ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen ve gazi olan Sarıyerlilerin ailelerinin yanı sıra Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Sarıyer siyasi parti başkanları ve yöneticileri, ilçe kurum müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları katıldı. Kuran tilaveti ve dualarla açılan oruçlar, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun yapmış olduğu dua son buldu.

“Bizim varlık sebebimiz olmuşlar”

Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç’e ait Korupark İstanbul’da düzenlenen iftar programında, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, misafirlerle tek tek ilgilendi. Programda konuşan Bilgin, "Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım, sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.” diyerek konuşmasına başladı.

Bilgin: Sayısız şehit verdik

Ülkemizin her köşesinden birçok vatan evladının şehit düştüğünü belirten Bilgin, “Bu vatanın bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale' de, Sakarya' da, Dumlupınar' da, Kore' de, Kıbrıs Barış Harekatı’nda, son 30 yıldır verdiğimiz terörle mücadelede, iç güvenlik harekatlarında ve en son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde sayısız şehitler ve gaziler verdik” ifadelerini kullandı.

“Kendilerini bu vatan için siper ettiler”

Şehit ve gazilerin, halkı bir arada tuttuğunun altını çizen Bilgin, “Şehit ve gazilerimiz huzur ve barış içerisinde bir hayat sürebilmemiz için canlarını ortaya koymuş, kendilerini bu vatan için siper etmişlerdir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah' tan tekrar rahmet okuyor, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum" dedi.