Sarıyer’de büyük umut uyandıran imar barışı başvuruları hızlı başladı.

Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı sona erdiren, kamuoyunda imar barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi başvuruları resmen başladı. Bağlar Mevkii İBB Kültür Merkezinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan başvuru merkezine Sarıyerliler ilk günden akın etti. İmar barışı hakkında görevlilerden bilgi alan vatandaşlar daha sonra kayıt yaptırdılar.

Bayraktar, çalışmaları yerinde inceledi

İmar barışının konuşulduğu ilk günden beri konunun takipçisi olan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, başvurular hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Çabalarının meyvesini aldıklarını belirten Bayraktar, “Geçmişten beri kanayan yara olan imar sorununu çözüme kavuşturduk. Yaşanan onca tartışmalara ve karalama kampanyasına rağmen vatandaşlarımız kurulan merkezimize gelerek başvurularını yapmaya başladı” dedi.

31 Ekim son gün

Başvurular 31 Aralık 2017'den önce inşa edilmiş mevzuata aykırı yapılar için yapılabilecek ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabilecek. Yapı için belirlenen başvuru bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebilecek.