halk 1Sarıyer Halkevi 5. Olağan Genel Kurulu 25 Ocak günü Sarıyer Bosfor Restoran’da gerçekleştirildi. Halkevi üyeleri ve dostlarının yanı sıra siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri, Sarıyer ilçesi mahalle muhtarları ve adaylarının katıldığı genel kurul, saygı duruşu ile başladı. Halkevleri Onursal Başkanı Abdullah Aydın’ın Divan Başkanlığına seçilerek, iki yıllık faaliyetinin aktarıldığı sinevizyon gösteriminin ardından genel kurul başladı.

Genel Kurul’da söz alan Sarıyer Taşeron İşçi Derneği adına Hikmet Açıkgöz, taşeron işçi mücadelesinin öneminden bahsederken, Halkevleri’nin işçi sınıfı mücadelesiyle dayanışması üzerine temennilerde bulundu.

halk 2

Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi ve Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat, Halkevi mücadelesi üzerine konuşma yaptı. “Önümüz seçim ama artık hepimiz emin olalım ki Türkiye halkının hiç de küçük olmayan bir kesimi bu ülkeye güzel günlerin sadece sandıkla gelmeyeceğini biliyor. Hakkını aramayı, hakkını kazanmayı biliyor. Kendi yaşamlarına kastedenlere dur demeyi biliyor. Sarıyer Halkevi olarak işte tam da burada duracağız. Halkın haklarını savunan, sokakta kazanan bir örgüt olmayı ısrarla sürdüreceğiz” dedi.

Ramazan Ünal 2012-2014 Mali Raporu sunmasının ardından kürsüye çıkan Rüya Kurtuluş Halkevleri’nin yerel yönetim tavrını aktardı. Kurtuluş konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinde önceliklerinin AKP’yi geriletmek olduğunu ama bunun AKP’nin yerine başka kılıklarla gelecek gerici, faşist, neoliberal yönetimlere izin vermek anlamına gelmeyeceğini vurguladı. Kurtuluş, konuşmasının sonunda Fatsa’da verilen mücadeleden örnekler verirken Demokratik Halkçı Yerel Yönetimler yaratmanın önemine değindi.

halk 3

Rüya Kurtuluş'un ardından Öğrenci Kolektifleri üyeleri, Kireçburnu Mahallesi Muhtar Adayı Çağlar Coşkun, Kocataş Mahallesi Muhtarı Ferda Yıldırım, Maden Mahallesi Derneği Başkanı Ali Doğan ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Sarıyer Halkevi 5. Dönem Yönetim Kurulu oy çokluğuyla seçildi. Yeni yönetim adına tekrar söz alan Hasan Pulat, sokakta mücadeleyi büyüteceğinin sözünün ardından genel kurul son buldu.