15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde onlarca şehit verdik. Vatanlarının birlik ve beraberliğine karşı canları pahasına savaşanlar unutulmuyor. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü de 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin anısına kurban kesti. Anmaya, siyasi parti yöneticileri, birçok sivil toplum kuruluşu üyesi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde şehit olan vatandaşları unutmadı. Müdürlük,  şehitler anısına kurban kesti, Emirgan Camii’nde mevlit okuttu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ve Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin öncülüğünde yapılan anmaya Sarıyerli şehitlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

emniyet kurbanAnmada konuşma yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Türk halkının cesur bir halk olduğunu belirterek, “15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen FETÖ darbe girişiminde ilçemizdeki FSM Köprüsü ve BORSA edilmek istenmişti, her iki aşamayı da atlatmış bulunmaktayız.  Vatandaşlarımızın bu savaşta katkısı çok büyük. Olay gecesi İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Çalışkan bizlere bir adım geri atmamamız gerektiğini söyledi ve bütün Emniyet personeli bunu uyguladık” dedi.

“Genci, yaşlısı gözünü kırpmadan yanımızda bulundu”

“Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm personellerimiz bir an olsun tereddüt bile etmeden geri adım atmamıştır, bu bizim görevimizdir” şeklinde konuşan Çamırcı, devletin ve kanunların kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını söyledi. Çamcı sözlerine şöyle devam etti; “Bugünün esas kahramanı şu an aramızda bulunan sizler ve burada olmayan kahraman, cesur Sarıyer halkıydı. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği gözünü kırpmadan cesurca; polisin yanında devletin yanında yer alarak bizlere desteğini hiç esirgemedi. İstiklal Marşı’nda denildiği gibi şehidin iman dolu göğsüyle adeta polisine, devletine siper olarak bu terör örgütü grubunun ve de TBMM’ye açmış olduğu ateşten bizleri korudular.  Kötü süreçte bir an bile tereddüt etmeden gereğini yapan kendi silah arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. bu mel-un olayda iki şehidimiz var. Onları da rahmetle anıyoruz.”

Osman Gürsoy Bilgin: “15 Temmuz şerefsizliğin zirvesiydi”

emniyet kurban 4Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin şerefsizliğin zirvesi olduğunu belirterek, “15 Temmuz artık Türk tarihinde herkesin çeşitli nedenlerle anacağı, unutmayacağı bir tarihtir. O gün, bir kısım için hainliğin, alçaklığın, şerefsizliğin ve isyanın zirvesi. Bir kısım çok büyük vatandaşlarımız için de gerçekten kahramanlığın, demokrasinin, hukukun üstünlüğünü gerçekleştirip halk ağzıyla “Hukuka sahip çık” diye bir tarih olarak adlandırılacaktır” dedi.  15 Temmuz’da yaşananların film gibi olduğunu ifade eden Bilgin, “Bu senarist çok fazla uçmuş, bu kadarda abartılmaz. asker üniforması giymiş, yıllarca bu devletin ekmeğini yemiş bu hainler yurt savunması için kendisine emanet edilen silahları, uçakları, helikopterleri, tankları, zırhlı araçları alıp en başta yüce meclisi bombalıyor. Türk tarihinde yok böyle bir şey. Lazer güdümlü füzeyle canlarını ortaya koyan daha yeni Güneydoğu’dan gelen özel harekat merkezimizin binasını bombalıyorlar. Bu,  abartı dolu senaryodan başka bir şey değil. Bunu yapanların Türklükle, milliyetçilikle, askerlikle, Türk kültürüyle, insanlıkla hiç bir bağı yoktur” dedi.

sariyer-remniyet-mudurlugu-kurban-kesti-2016-temmuz-1