sedat_ozsoy_akparti2

2014 Yerel seçimlerin yapılmasına 9 ay, adayların açıklanmasına yaklaşık altı ay kala Sarıyer ‘ de aday beklentileri zirveye çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin  mevcut belediye başkanı Şükrü Genç ile  seçimlere girmesi beklenirken Ak Parti’de ibre, eski ve başarılı belediye başkanı Sedat Özsoy’a dönüyor. Özsoy,  geçen yerel seçimlerde MHP’den seçimlere girmiş bu partinin oyunu yüzde 7’lerden yüzde 23’e çıkararak belediye meclisine üyeler sokmuştu.

Sarıyer’de sevilen, sayılan geçmişteki icraatlarıyla takdir toplayan Özsoy, ilçedeki tanınırlılığı ile de ön plana çıkıyor. Sedat Özsoy; tüm polemik ve kulislerden uzak duruşuyla da ayrı bir sempati kazanıyor. Sarıyer’e  ve Ak Parti’ye en uygun aday olarak değerlendirilen Sedat Özsoy’un muhtemelen aday olacağı,  partinin üst düzey yöneticilerinin de bu isim üzerinde durduğu ifade ediliyor.

BAŞBAKAN ÖZSOY'U MU TARİF EDİYOR

Ak Parti’nin Kızılcı Hamam kampında milletvekillerini uyaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009 seçimlerindeki gibi hataya düşmeyeceklerini ifade ederek milletvekillerini uyardı. Erdoğan; senin adamın benim adamım yoktur kim partiye bir oy daha fazla getirisi olacaksa  haklın gönlündeki  isim kimse adayımız odur dedi.2009' da ki gibi bir darbe istemiyorum diyerek milletvekillerini uyardı.. 

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

“Kendi adamımıza değil”

Erdoğan 2014’teki yerel seçimlere verdiği önemi partisinin geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen geleneksel istişare kampında da vurguladı ve AK Parti’nin oy oranının düşeceği bir tabloyu kesinlikle istemediğini net olarak ifade etti. Milletvekillerine, “2009’daki gibi bir darbe istemiyorum. Bu tabloyu bir daha yaşamamalıyız” uyarısında bulunan Erdoğan, belediye başkan adaylarının tespiti konusunda ise, “Ne erken ne geç olacak. Erken açıklarsak aday yıpranır, geç açıklarsak da çalışacak vakti kalmaz. Onun için her şeyi zamanında yapmak lazım” dedi. Erdoğan, seçimlerde başarı için milletvekilleri ve teşkilatlardan “kendilerine yakın isimleri” değil, gerçekten halkın gönlünde olan, partinin oy oranına olumlu katkı sağlayacak aday isimleri üzerinde durmalarını isterken, “Rica ediyorum, kendi adamımızda değil, bizim adamımızda, halkın gönlünde olan adaylarda ısrar edelim” diye konuştu.