Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, 'Meclis'te PKK istemiyoruz. HDP kapatılsın' sloganıyla Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Toplanan grup, sloganlar atarken, HDP'nin kapatılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Son olarak terör örgütü PKK tarafından Gara'da şehit edilen 13 vatan evladın evladının acısı yürekleri yakarken, Vatan Partisi, Türkiye genelinde HDP'nin kapatılmasına yönelik etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı da Sarıyer Merkez'deki Atatürk Anıtı'nın önünde bir araya geldi. Eyleme; Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Can Suntay ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SLOGAN ATTILAR

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Meclis'te PKK İstemiyoruz', 'Katil Amerika', 'Kahrolsun Amerika Emperyalizmi' sloganları attı.

"TÜRK MİLLETİ BİRLİK OLDUKÇA TÜM ZORLUKLARI YENER"

Basın mensuplarına açıklama yapan Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Can Suntay, "Öncelikle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerini sabırları diliyorum. Türk Milleti'nin başı sağ olsun. Geçtiğimiz günlerde şehit edilen 13 vatandaşımız yeni kaçırılmadı. Yaklaşık 6 yıldır dağlarda esir tutuluyordu. Bu vatandaşlarımızı kurtarmak için çeşitli operasyonlar ile kurtarılmaya çalışılmış, fakat başarılı olamadı. Bunun yanı sıra çok sayıda kişi de canlı şekilde kurtarıldı. Buradaki esas konu işbirlikçilerin ve medeniyetin hiçbir parçası olmayan bu insanların Anadolu topraklarından parça koparma peşinde olmalarıdır. Bu senaryoların amacına ulaşmayacağı apaçık ortadadır. Türk Milleti birlik oldukça tüm zorlukları yener" dedi.

"HDP'NİN KAPATILMASINI İSTİYORUZ"

HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyen Suntay, "Zor koşullara Gara operasyonunu yürüten Türk askerinin ve yaklaşık 6 yıldır terör örgütü tarafından esir tutulan, ardından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için buradayız. Yıllar önce başlayan ve günümüzde de devam eden mücadele istikrarlı bir şekilde sürüyor. Bir barış ortamının yaratılmasını çok istiyoruz. Fakat bizler partimiz tarafından yapılan başvurunun neticelenmesini ve HDP'nin kapatılmasını istiyoruz. Meclis'te terörizmin artıkları ve işbirlikçileri olamaz. O yüzden tüm siyasi partilerin kendi programlarını gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Düzgün bir rotaya gireceksek rotamızın da doğru ve dürüst olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN TBMM'DE YERİ YOK"

Suntay, sözlerini şöyle tamamladı: "HDP dene parti, uyum içerisinde yaşamanın yanı sıra gizli planlarının ve özerklik taleplerinin olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu taleplerinin Türkiye içerisinde olduğu kadar sınır bölgesindeki operasyonlarının da ilgili bir parçası olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz dönemde bu planları bozguna uğratılmıştı. Fakat aynı istek ve talepleri belirli güçler tarafından yeniden alevlendiriliyor. Öncelikle kendilerinin TBMM'de yerinin olmadığını ve kendi programlarını gözden geçirerek başka partileri desteklemelerini tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte işbirlikçileri ve HDP'nin bu gizli planına ayak tutanların da kendi programlarını gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Türk Milleti bugün zor şartlar altında mücadele ediyor. Mehmetçik olmazsa ayakta duracak gücümüz ve kudretimiz olmayacak. O yüzden memleketimizi ancak hep beraber düzgün bir rotaya sokabiliriz. Fakat bunu yaparken de ayrılıkçıların ve işbirlikçilerin yeri olamaz."

SARIYER POSTA GAZETESİ