15 Temmuz darbe girişimi kapsamında iş dünyasından gözaltına alınan isimler arasında Ayazağa’daki Vadi İstanbul’un sahibi Ömer Faruk Kavurmacı ve Zekeriyaköy’deki İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan da gözaltına alındı. Şüpheliler "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne finansal destek sağlamak" ile suçlanıyor.

Vadi İstanbul’un sahibi Kavurmacı, Topbaş’ın damadı


FETÖ soruşturması kapsamında dün iş dünyasından gözaltına alınan isimlerden en dikkat çekeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kavurmacı’nın Sarıyer’deki “Vadi İstanbul”  projesi en çok tartışılan projelerden olmuştu. Aydınlı grubuna özel bu projeye havaray yapma ayrıcalığı getirilmişti. CHP grubu bu karara karşı çıkmıştı.

İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan gözaltında


Gözaltına alınan diğer bir müteahhit ise İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan. Sarıyer Zekeriyaköy’de büyük projeleri bulunan İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Serdar İnan, Taksim’de demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı. 50 yılı aşkın bir süreden beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren İnanlar İnşaat bir dizi önemli proje tamamladı. Şirketin, İstanbul'un çeşitli yerlerinde devam eden inşaat projeleri de bulunuyor.

Şüpheliler "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne finansal destek sağlamak" ile suçlanıyor. Dün TUSKON’A yapılan operasyonda da 187 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildiği bildiriliyor.