Sarıyer Belediyesi, Tüm Denizciler Derneği (TÜMDER) ve Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR)'un işbirliğiyle kurulan Sarıyer Denizcileşme Merkezi imzalanan protokol ile hayata geçti.
Türkiye'de bir ilk olan merkezin protokolü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, TÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Korkmaz ve KÜDENFOR Kurucu Direktörü Amiral Cem Gürdeniz tarafından imzalandı.

unnamed-12DENİZ SEVGİSİNİ AŞILAYACAK

Amiral Cem Gürdeniz'in ortaya koyduğu "denizcileşme" kavramından ismini alan merkez başta Sarıyerli çocuklar olmak üzere gençlere deniz sevgisi aşılayacak; yüzme, yelken, kürek çekme gibi branşlarda eğitimler verecek. Protokolün imza töreninde konuşan Amiral Cem Gürdeniz şunları dedi: "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Ulusların gelişmesi için denizcileşmesi kaçınılmazdır. Deniz kültürü öğretilmeli, aşılanmalı ve aktarılmalıdır. Yüzme bilmeyen çocuk kalmamalı. Sarıyer bunun için çok önemli bir bölge. Başarılı belediyecilik anlayışını şimdi denizler için kullanılacak olması bizleri mutlu ediyor. Üniveristeler, sivil toplum kuruluşları ve belediyenin bir araya gelmesi de ayrıca önemli. Bu konuda güç birliği yaparak gelecek nesillerin deniz sevgisiyle büyümesi sağlanacak."

unnamed“BİR İŞİN İÇİNE GİRDİĞİMİZDE YAŞAMI MUTLAKA DÜŞÜNÜYORUZ”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaşamın her alanında olmayı ilke edinen bir yerel yönetim ve boğazın Karadeniz'e açılan kıyısında bulunan bir ilçe olarak önemli bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Denizcileşme merkezinde görev alacak gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Genç: "Biz yaptığımız her işte öylesine hareket etmiyoruz. Bir işin içerisinde girdiğimizde yaşamı mutlaka dönüştürmeliyiz. Sarıyer'de yüzme bilmeyen çocuk kalmayana kadar bu merkez işin içerisinde olacak. Artık deniz ile ilgili her konuda yer alacağız." diye konuştu.
PROTOKOL İMZALANDI
İmzalanan protokol ile birlikte çalışmalarına hız verecek olan merkezin en önemli destekçileri arasında İtalya’ya 122 gün boyunca kürek çeken ünlü Türk Kürekçi Hüseyin Ürkmez bulunuyor. Ürkmez 12 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'de Büyükdere Demirtaş Ceyhun Kütüphanesi yanında bulunan Denizcileşme Merkezi'nden Çanakkale'ye kürek çekmek için yola çıkacak. Barış için kürek çekecek Ürkmez için uğurlama töreni yapacak olan Denizcileşme Merkezi gönüllüleri herkesi etkinliğe davet ediyor.