Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından düzenlenen etkinlik ile çocukların gözünde oluşan polislik mesleği önyargısını kırmaya çalışacak. Suç ve suçlu ile mücadele konusunda çocuklara bilinç de vermeyi hedefleyen etkinlik saat 20.00 da Grand Tarabya Oteli Balo Salonunda yapılacak.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde Sarıyer’de bulunan Ortaokul 6. Sınıf öğrencilerine yönelik olan çalışmada polisi doğru anlatmak, çocukların gözünde oluşan polis ve polislik mesleğine olan önyargı ve yanlış düşüncelerini kırmak hedefleniyor. Polis sevgisini çocuklara aşılamak, çocukları eğitime, sanata yönlendirmek ve yarına hazırlamak, çocukların dilinden polisin anlatılıp doğru tanıtılması sağlayacak olan proje için kısa filmler çekildi.

POLİS İÇİN SENARYOLARI ÇOCUKLAR YAZDI

Polis - Halk kaynaşmasının güzel bir örneği olan, “Çocuk Gözüyle Polis ” projesi kapsamında, çocuklara yönelik senaryo yazımı, drama eğitimi ve film çekim teknikleri eğitimler verildi. Eğitimler sonunda da çocukların kendi yazmış oldukları senaryolar kısa film haline getirildi.

Hazırlanan filmin galası ve ödül töreni Grand Tarabya Oteli Balo Salonunda saat 20.00 da başlayacak.