Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 9 Eylül 1923’te kurulan ve Türkiye siyasetinin en önemli temsilcileri arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 97. yıldönümü Sarıyer'de kutlandı.

Sarıyer Merkez’deki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclisi CHP üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Azmi Mertcan Uluevli, CHP Sarıyer eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Etkinliğe corona virüs salgını nedeniyle katılım sınırlı sayıda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Atatürk Anıtına konulan çelenk ile devam etti. 

"CHP KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİDİR"

Etkinlikte konuşma yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Büyük Atatürk, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde attığınız, 9 Eylül 1923'te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuva-yi Milliye'nin işgal ordularındaki azmini 97. kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muhasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecek. Mazlum milletlere umut olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybeden tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi  rahmetle anıyoruz. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. yılı hepimize kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ