Sarıyerli Balıkçılar “Vira Bismillah” demek için gün sayıyor. 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı, 1 Eylül itibari ile son bulacak. Av yasağının sona ermesine saatler kala balığın merkezi Sarıyer'de balıkçıları ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; balıkçılarla sohbet edip yeni sezonun bol ve bereketli geçmesini diledi.

İstanbul ve Türkiye'nin önemli balık kentlerinden Sarıyer'de av yasağının sona ermesine kısa bir süre kala hazırlıklar hızlandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Rumeli Feneri’nde balıkçıları ziyaret etti. Ziyarete; İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Şekip Yalçın, Rumeli Fener Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Sert ve yönetimi ile bölge balıkçılarının yanı sıra CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, başkan yardımcıları, müdürler ve meclis üyeleri katıldı. Sabah köy meydanında yapılan kahvaltıda balıkçıların sorunlarını dinleyen Başkan Genç, ardından hazırlıklarını tamamlayan balıkçı teknelerini ziyaret etti. Genç, esnafa bol ve bereketli bir balık sezonu diledi.

“SARIYER’DE 10 BİN KİŞİ BALIKTAN GEÇİNİYOR”

Balıkçılık sezonu için düzenlenen açılışta konuşma yapan Genç, şu başlıklara değindi: “Bizler 2009’dan bu yana sürekli bu tür toplantıları yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda çok güzel raporlar çıktı. Tüm balıkçıların yaşadığı sorunları tespit ettik. Bu sorunların göz önünde tutulması çok önemli. Balıkçıların günah keçisi olmaktan kurtarılması lazım. Sarıyer’de nereden bakarsanız 10 bin kişi balıktan geçiniyor. Hepimizin sorumlulukları çok fazla. Herkes üzerine düşeni yaptığı anda verimlilik artacak. Ben “Vira Bismillah” diyorum, ağlarınız balıkla dolsun. Pandemide çok zorluklar yaşadığınızı biliyorum. Umarım bir daha böyle bir dönem yaşamayız. Belediyenin sizin eviniz olduğunu hiç unutmayın. O kapı sizin kapınız.”

Törende konuşma yapan Sert ve Yalınkılıç’da “2022 balık sezonunun açılışı için buradayız başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Balıkçılar için bol kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.

SORUNLARINIZLA ALAKALI ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gerçekleştirilen balıkçılık sezonu açılışının ardından balıkçılar, yenilenen kooperatif binası için başkan Genç’e teşekkür etti. Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi’ni de gezen Başkan Genç, burada Kooperatif Başkanı Yaşar Sert’ten balıkçıların yaşadığı sorunlar hakkında bilgi alarak, belediye olarak aksililerin giderilmesiyle alakalı ellerinden geleni yapacaklarının da sözünü verdi.