19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda corona virüs kurallarına uygun şekilde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma törenine; Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cebrail Karakaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Uluevli, İYİ Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Akaltun Işık, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu, Sarıyer Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kapıcıoğlu, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti Sarıyer ilçe yöneticileri, Memleket Partisi Sarıyer ilçe yöneticileri, Sarıyer ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, muhtarlar, gaziler ve STK temsilcileri katıldı.

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ'Nİ OKUDULAR

Kurtuluş mücadelesinin başlatılması için Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene sınırlı sayıda katılım sağlandı. Programda sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edildi. Çelenk sunma töreninin ardından bazı katılımcılar Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

TEMSİLİ BANDIRMA VAPURU GALATA'YA DEMİRLEDİ

Kutlama etkinlikleri kapsamında Sarıyer sahilinden temsili Bandırma Vapuru kalkarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a hareketinin başlangıç noktası olan Galata'ya demirledi. Dalgıçlar ise 19 Mayıs’ı denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak kutladı.

ARAÇ KORTEJİ 38 MAHALLEDE

Etkinlikler, Sarıyer Merkez’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Resmi törenin ardından Sarıyer sahiline yanaşan temsili Bandırma Vapuru’nu vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Dalgıçlar ise su üstünde yaptıkları gösterilerle kutlamalara damga vurdu. 7 kişilik ekip denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra Sarıyer Belediyesi bayrağı da açtı. Koronavirüs gölgesinde kutlanan bayram coşkusunu Sarıyer caddelerine taşımak için her yıl olduğu gibi bu bayramda da araç konvoyu yapıldı.

BALKONDAN COŞKUYA EŞLİK ETTİ

Marşlar eşliğinde Sarıyer’in bütün mahallelerini dolaşan korteje vatandaşlar da pencerelerden ve balkonlardan alkışlarıyla eşlik etti. Kortejle birlikte; Ferahevler, Sarıyer Merkez, Kilyos Meydan, Darüşşafaka, Huzur Mahallesi, Reşitpaşa ve Ömürtepe’de kurulan mobil sahnelerde Faik Pala konseri düzenlendi.

SARIYER POSTA GAZETESİ