29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarıyer’de yapılan etkinliklerde şölen havasında geçti. Sarıyer Belediyesi’nin altı gün boyunca düzenlediği etkinliklere binlerce kişi katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve on binlerce kişinin katılım gösterdiği fener alayı saat bu akşam 18.30’da Kefeliköy’den başlayacak. Binlerce kişinin katılması beklenen Cumhuriyet yürüyüşü, Sarıyer Merkez’de son bulacak.

FENER ALAYINA BİNLERCE KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR 

29 Ekim akşamı ise Kefeliköy’den başlayacak “Fener alayı” gerçekleştirilecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve on binlerce kişinin katılım gösterdiği fener alayı saat 18.30’da Kefeliköy’den başlayacak.  Sarıyer Merkez’deki Cumhuriyet Anıtı önünde tamamlanacak. “Bayrağını kap da gel, haydi bayramlaş!” sloganıyla gerçekleştirilecek dev yürüyüş, saat 20.30’da şarkıcılar Erdem Kınay, Merve Özbey, Ali Altay ve Bora Gencer katılacağı konserle Sarıyer müziğe doyacak.
KARADAN HAVADAN DENİZDE CUMHURİYET!

Karadan, denizden ve havadan düzenlediği renkli görüntülerle vatandaşların coşkusuna birçok kez tanık olan fener alayının bu yılda çoşku içinde geçmesi bekleniyor. Sarıyer Belediyesi yürüyüşün yapılacağı Piyasa Caddesini günler önce süsleyerek hazırlıkları tamamladı.