SASarıyer İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ile Sarıyer Belediyesi arasında yapılan yazışma kayıtlarına göre 111 seçim sandığının kaybolduğu iddia edildi. Belediyeden yapılan açıklamada ise, “Hiç bir sandık kayıp değil. İsteyen gelsin saysın” denildi.

Yerel seçim öncesi Sarıyer’deki siyasal gelişmelerin bir kez daha ülke kamuoyuna taşınmasına neden olan olay ulusal basında da geniş yer buldu.

sandik_belgeİddiaya göre 2011 genel seçimlerinden sonra İlçe Seçim Kurulu tarafından tutanakla Sarıyer Belediyesi’ne teslim edilen 1081 seçim sandığı muhafaza altına alındı. Sandıklar burada bekletilirken İlçe Seçim Kurulu, 30 Mart’ta kullanılmak üzere bu sandıkların iadesini talep etti. Ancak seçim sandıklarından 111’inin Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde kaybolduğu bildirildi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilen yeni bir yazı ile yeni gelecek 111 sandıkla birlikte 1081 sandığı teslim edilmesi istendi.

Ancak basın danışmanı aracılığıyla açıklamada bulunan Sarıyer Belediyesi Fen İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli, “Belediyemize teslim edilen hiçbir seçim sandığı kaybolmamıştır. Hepsi duruyor, isteyen gelip sayabilir” dedi.

Olayla ilgili Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı belirtilirken,  111 seçim sandığı kaybolmadıysa ya da çalınmadıysa İlçe Seçim Kurulu ile Sarıyer Belediyesi arasında gerçekleşen bu resmi yazışmaya neden ve niçin gerek duyulduğu anlaşılamadı.

unnamed (3)SARIYER BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sarıyer Belediyesi Basın Bürosu tarafından basına yapılan açıklama ve iletilen görüntülerle, seçim sandığı çalınması iddiasının komik ve düzmece iddialar olduğu belirtildi.

İşte o açıklama:

“Sarıyer Belediyesi tarafından seçim sandıklarının çalındığına yönelik isnat edilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

unnamed (2)Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından 2 Şubat’ta yapılan Meclis Üyesi Eğilim Yoklaması için tutanakla teslim edilen 30 adet seçim sandığı ve 25 adet paravan, Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ne düzenlenen resmi tutanakla iade edilmiştir.

Ekte yer alan resmi evraklarda da görüldüğü gibi Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü’ne 6 Kasım 2013 tarihinde verilen dilekçede toplam sandık sayısının 1081 olduğu tescil ve tespit edilmiştir. Anlaşıldığı üzere yapılan iddialar seçime gölge düşürmek ve rakip olarak görülen başkan adayına yönelik çirkin bir karalama kampanyası olduğu açıkça görülmüştür.

İddia sahipleri, boş seçim sandıkları ve paravanlarının çalınmasının kimin işine yarayacağı konusunda da komik bir duruma düşmekten kurtulamamıştır.”