Sarıyer Belediyesi, İstinye Mahallesi'ndeki 1565 Ada 1 Parselin tescil harici park alanında bulunan 580 metrekarelik alanın içindeki bina ile birlikte karakol yapılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Son günlerde Sarıyer'in gündeminde yer alan ve özellikle İstinyelilerin tepki gösterdiği tahsis kararı ile ilgili Sarıyer Belediyesi'nden flaş bir açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Söz konusu alanda bulunan mevcut bina Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM) olarak hizmet vermiş,  EÇADEM’in Yeniköy’de tahsis ettiğimiz yeni kampüsüne taşınması ile kapanmıştır.

İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'nün 07.01.2020 tarihli ihtiyaç talep yazısı sonrası Sarıyer Belediye Meclisinin görüşüne sunulmuştur. Yapılan değerlendirmede söz konusu alan içerisinde yer alan sağlık ocağı, çocuk park alanı ve basket sahası giriş çıkışları ayrılarak tek tek belirlenmesi, yan sokak veya üst caddeye bağlantısının ayrı ayrı sağlanarak tahsis edilmesi kabul edilmiştir. Park alanı içinde daha önce EÇADEM olarak kullanılan ve bir süredir de boş durumda olan bina İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün kullanımına tahsis edilmiştir."

SARIYER POSTA GAZETESİ