Sarıyer Belediyesi’nin misafiri olarak Mardin ile Siirt’ten Kilyos Sosyal Tesisleri’ne 90 çocuk geldi. Aralarında ilk defa denizi görenler bulunan çocukları Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP’li Milletvekilleri ve CHP’li yöneticiler karşıladı.

Sarıyer Belediyesi örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Mardin ve Siirt CHP örgütlerinin de katkısıyla bugün 90 çocuk, bir hafta boyunca doyasıya denizin ve doğanın tadını çıkarmak için hayatlarında ilk defa İstanbul’a geldi.  Çocukları konaklayacakları Kilyos Sosyal Tesisleri’nde  Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi yönetici ve çalışanlarının yanı sıra  CHP’li Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat , CHP yöneticisi Süleyman Çelebi, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Kilyos Mahallesi Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı  karşıladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Mardin ve Siirt’ten Sarıyer’e bir kardeşlik köprüsü kurduklarını söyledi. Genç daha önce de Mardin ve Siirtli muhtarları ağırladıklarını hatırlattı.

"ONLARLA BURASI DAHA GÜZELLEŞİYOR"


Şükrü Genç projeyi, "Bu program Mardin İl Başkanlığı ile İstanbul İl Başkanlığının birlikte organize ettiği etkinlik, biz Sarıyer Belediyesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bu ilk değil, her yıl özellikle 23 Nisan da ve ara dönemlerde Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından çocuklarımız geliyor. Daha önce, Diyarbakır, Mardin, Hakkâri, Urfa’dan çocuklarımız geldi, onlar geldiğinde buranın havası değişiyor ve daha da güzelleşiyor, keşke her kesimle bir arada olabilsek, milletvekillerimizle siyasi alanda birlikte topluma dayatılan ayrıştırmayı bir an önce bitirmek istiyoruz. Türkiye’nin her yerinde yaşayan insanların birlikteliği böyle oluşturulabilir diye düşünüyorum. Çocuklar buraya tatile geldiler, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeleri, burada etkinliklerle ne katkı sunabilirsek mutlu olacağız. Daha önce muhtarlar programı vardı. CHP olarak Türkiye’nin her yerinden muhtarları İstanbul’a getirdik ve Belediye Başkanları paylaştık. Dize de Diyarbakır, Batman ve Bingöl muhtarlar ile birlikte olmuştuk. Muhtarlarımız la konuşmada Diyarbakırlı muhtarımız biz ‘bu diyalogları neden daha önce başlatmadık’ dedi. ‘Biz burada gönlümüzü bırakarak gidiyoruz’ dedi. Ağaçlandırma alanlarımız var, Güneydoğu’dan gelen misafirlerimiz ağaç dikim sırasında söylediği çok güzel sözle var, ‘Biz bu ağaçların köklerinde sevgimizi dikiyoruz, bu sevgi büyüyecek, büyük alanlara yayılacak” dediler. Bu bizleri mutlu etti" şeklinde anlattı.

"ARALARINDA İLK DEFA DENİZİ GÖRENLER VAR"


Milletvekili Dursun Çiçek, Barış adlı bir çocuğun hayatında ilk defa denizi gördüğün söylemesinin kendisin duygulandırdığını söyledi. Milletvekili Mahmut Tanal ise kendisinin ilk defa İstanbul’a fakülteye okumaya geldiğinde denizi gördüğünü söyleyerek ortaokul çağındaki öğrencilerin bu sosyal sorumluluk projesi sayesinde şanslı olduklarını kaydetti.

"ADALET YÜRÜŞÜ'NE EN ÇOK DOĞUDA İHTİYAÇ VAR"


CHP’nin çalışmalarının doğu ve batıdaki çocukların aynı şanslara, eşit yurttaşlığa sahip olması yönünde olduğunu ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Artık bu ülkede savaşın olmadığı, sevginin olduğu birlikte kol kola omuz omuza yaşanan, Doğu’daki çocuklarla Batı’daki çocukların birlikte kardeşçe yaşadığı adaletli dünya diliyorum. Özellikle buna ihtiyacımız var. Genel Başkanımızın başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne en çok ihtiyaç duyulan bölgemiz Doğu ve Güneydoğu” diye konuştu.

ÇANAKKALE'DEN ADALET YÜRÜŞÜ'NE DEVAM


Canpolat, CHP olarak Türkiye'deki sorunların çözümüne yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Bir kaç gün sonra Çanakkale'de, Sayın Genel Başkanımızın başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nün devamında bir programımız olacak. Bu programın en önemli gündem maddesi, bu ülkede 80 milyonun insanın birlikte, adalet ve barış içinde yaşayacağı, çocukların özgür olacağı, babasız, yoksul, sahipsiz, kimsesiz olmayacağı bir ülke olması. Ben de bunu diliyorum." dedi.Konuşmaların ardından ise Milletvekilleri, Sarıyer Belediye Başkanı ve CHP’li yöneticiler miniklerle birlikte sıraya girip birlikte aynı masalarda yemek yediler. Milletvekilleri Didem Engin'in yemeğin ardından çocuklarla birlikte halay çekmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

"BOL BOL DENİZE GİRECEĞİZ"




Sarıyer Posta’ya konuşan çocuklardan Siirtli Ahmet Öner, “Buralar çok güzel. Bir hafta boyunca yüzeceğiz.” dedi. Umut Karataş, ilk defa İstanbul’a geldiğini belirterek, “Daha önce Adana’ya gitmiştim. İstanbul ondan daha güzel.”diye konuştu. Mehmet Soysal, “Bize herkes çok iyi davranıyor. Bizlere bu fırsatı verenlere çok teşekkürler. " şeklinde konuştu.