Sarıyer Belediye Meclisi Eylül ayı olağan oturumunun birincisi, corona virüs salgını önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde (BKSM) gerçekleştirildi. Toplantı gündeminde yer alan 18 maddenin 16'sı oybirliği, 2 tanesi ise oyçokluğu ile kabul edilerek, komisyonlara havale edildi.

Başkanvekili Hüseyin Coşkun yönetiminde yapılan Sarıyer Belediye Meclisi toplantısına; CHP, AK Parti, MHP ile İYİ Parti meclis üyeleri ve MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar katıldı.

CORONA ÖNLEMLERİ ALINDI

1 aylık aranın ardından çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Sarıyer Belediye Meclisi, şehitler ve corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı. Toplantıda Covid-19 salgınına karşı maske ve sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurarak, Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirildi.

"ATATÜRK'Ü VE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM"

Maddelerin oylanmasından önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, "Ağustos ayı Türk tarihi ve Anadolu için kritik dönüm noktaları ile dolu. 26 Ağustos Büyük Taarruz, 1071 Malazgirt Zaferi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir kez daha grubum ve şahsım adına kutluyorum. Geçtiğimiz günlerde Sivas Kongresi'nin yıldönümü etkinliklerine katıldım. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapı taşlarından olan Kongrenin 101. yılı kutlu olsun. Bu anlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Bunların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Nizamettin Günel kardeş acısı yaşadı. Kendisine bir kez daha taziye dileklerimizi iletiyorum. Ayrıca Sarıyer Spor Kulübü olağan kongresinde bir kez daha başkan seçilen Saffet Akkoyun'a ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Meclisimizin eylül ayı ilk toplantısının hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

GÜNAYLI'DAN 30 AĞUSTOS VE MALAZGİRT ZAFERİ

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Abdullah Günaylı, "Gündem dışı konuşmalarım 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1071 Malazgirt Zaferi ile ilgili olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında temel teşkil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yılını ulusça kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk tarihinde altın harflerle yazılı olan bu zaferin çok önemli askeri ve siyasi sonuçları oldu. Bu sonuçlarında günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk Ulusu'nun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk'ün elinden istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnızca askeri ile değil, topyekun savaştıkları bir kere daha ispatlandı. 30 Ağustos Zaferi Türk Ordusuna Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edildi. TSK, ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp, silah ve teçhizatları, güçlü ve dinamik personeli, ulaştığı yüksek eğitim seviyesi, azimli ve kararlı komutan kademesi ile Türkiye'nin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu vesile ile başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

Bundan tam 949 yıl önce Sultan Alparslan 26 Ağustos 1071'de kazandırdığı Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu bizlerin ebedi yurdu yapacak adımı attı. Anadolu'dan girip Avrupa'ya kadar yürüyen ecdadımız ile şeref duyuyoruz. Bu zafer milletimize yeni bir istikbal kazandırdı. Malazgirt Zaferi'nden 4 yıl sonra İznik'te Anadolu Selçuklu Devleti'nin kuruluşunu ilan ettik. 2 asır sonra Osmanlı çınarı 7 iklim, 4 kıtayı çatısı altında toplamayı başardı. Sultan Alparslan ve kahraman ordusunu rahmetle yad ediyoruz. Bizim tek devletimiz var. O da Türkiye Cumhuriyeti. Gayretle bu yolda yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELELERİ REHBERİMİZ, DAVALARI YOLUMUZDUR"

Sarıyer Belediye Meclisi MHP Üyesi Mehmet Delihasan, "Konuşmamın başında evde kalmanın solunum cihazına bağlı olarak hastanede yatmaktan çok daha iyi olduğunu hatırlatmak istiyorum. Millet olarak nice saldırı ve suikastları göğüslediğimiz gibi bu görünmez düşman olan salgını da Allah'ın izni ile bertaraf edeceğimizi temenni ediyorum. Bundan sonra da salgından siyasi bir rant elde etmeye çalışmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Eylül ayı birçok özel günleri içerisinde barındırıyor. Çok önemli olduğunu düşündüğüm fakat yeteri kadar önem görmediğini düşündüğüm bir güne değinmek istiyorum. Türk Milleti'nin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel ve en zengin dildir. Bu yüzden her Türk dilini yükseltmek için çalışır. Türk demek dil demektir. Millet olmanın en temel niteliklerinden biri budur. Türk Milleti'nden olan bir kişi her şeyden önce Türkçe konuşmalıdır diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 26 Eylül Türk Dili Bayramı'nı dolayısıyla da Türkçemize göstermemiz gereken önemi ne sade şekliyle ortaya koydu. 'Başka hiçbir dil bilmeden sizi Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar götürebilecek tek bir dil vardır. O da Türkçe'dir. Dilinize sahip çıkın' diyen Oktay Sinanoğlu ise Türkçe'nin evrenselliğini en güzel şekilde ifade etti. Bu anlamda Türk Dil Bayramı'nızı kutluyorum.

Dar ağacında ölümü korkutan abilerimizi bizlere hatırlatan eylül ayının ilk günlerinde bir aradayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 1 bakan, 2 belediye başkanı, 12 il başkanı, 44 ilçe başkanı ve 5 bine yakın mensubunu teröre, 9 yiğidini ise idam sehpasında 12 Eylül askeri darbesine kurban vermiş, binlerce mensubu haksızca tutuklanmış, onlarca yıl cezaevlerinde ağır işkencelere maruz kalmış bir siyasi hareketiz. Yurdumuzu alçaklara uğratmayan ülkücü şehitlerimiz bir davaya inanan, akıl ve kalbin kenetlenmesiyle bu inancı ifa eden, hayata, hadiselere, zamanın ve tarihin ruhuna ülküleriyle bakan ve bununla da kalmayıp zalimlere cesaretle meydan okuyan şeref nişanelerimizdir. Mücadeleleri rehberimiz, davaları yolumuzdur. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum" şeklinde konuştu.

KADIOĞLU'NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Saim Kadıoğlu ise Derbent ve FSM Mahallelerinde yapılması gündemde olan kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclisi bilgilendiren Kadıoğlu, sürecin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

SARIYER POSTA GAZETESİ