Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan Sarıyer Belediyesinde greve çıkan işçilerin grevi 3’ncü gününde devam ediyor. Kadrolu yüze yakın işçi yüzde 40 oranında zam istiyor.

Yüzde 40 zam talep eden Sarıyer Belediyesi işçileri grevin 3. gününde Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, Sarıyer Belediyesi önünde Sarıyer Posta İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açılama yaptı.

16 Ocak 2022’de başlayan TİS görüşmelerinde 6 aylık süre boyunca anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktıklarını belirten Pehlivan, "Sendikamız toplu iş sözleşmelerini masada bitirmek için tüm çaba ve gayretini göstermiştir. Grevi amaç olarak değil zorunlu bir araç olarak görmektedir. Bugün de bu zorunlu görevi yerine getiriyoruz. Bizler Sarıyer Belediyesi işçileri, dört mevsim, her gün her türlü iklim ve diğer şartlar altında Sarıyer halkına hizmet ediyoruz. Bizler istiyoruz ki aldığımız ücretle yaşamımızı idame ettirebilelim, çocuklarımıza et, süt verebilelim, okul ihtiyaçlarını karşılayalım, kışın dondurucu soğuğunda onları ısıtabilelim" dedi.

"İŞÇİLER YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ HALE GELMİŞTİR"

İşçilerin hakkı olanı istediğini söyleyen Pehlivan, "Ülkemizde istihdam alanları daraltılmış, işsizlik artmış, zorunlu tüketim maddelerine yapılan zamlarla enflasyon oranı yükselmiş, insanların alım gücü düşürülmüş, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insanlar hızla çoğalmaktadır. Bizler, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmek, çocuklarımızı okutabilmek, onlara iyi bir gelecek sağlamak için buradayız. Hükümet tarafından durdurulamayan günlük ciddi yükseliş gösteren enflasyon ve bu ekonomik koşullar, işçiler ve ailelerinin yaşamlarını sürdürülemez bir noktaya getirmiştir" diye konuştu.

Belediye yönetimine seslenen Pehlivan, "Sarıyer Belediyesi, işçilerinin bu haklı talebinin dikkate alınmasını, uyuşmazlık konusu olan maddeler üzerinde müzakerelere hazır olduğumuzu, görüşme masasını terk eden değil, çalışma barışının kalıcı ve sürükleyici olması için çaba ve gayret gösteren taraf olmaya devam edeceğiz" dedi.