falSarıyer Belediyesi’nin 2012 Faaliyet Raporu Sarıyer Belediye Meclisi’nde CHP ile AK parti arasında kıran kırana yaşanan iktidar-muhalefet tartışmasından sonra 12 hayır oyuna karşı 22 evet oyuyla kabul edildi.

A

BAŞKAN GENÇ FAALİYET RAPORU'NU OKUDU

5 saat süren görüşmeler sırasında Belediye Başkanı Şükrü Genç, geçen bir yıl içinde gerçekleştirilen faaliyetleri ve yapılacakları detaylı bir şekilde anlattı. Şükrü Genç eleştirilere cevap verirken AK parti grubuna yönelik sert eleştirilerde bulununca salondaki gergin hava daha da gerildi. Ortamın sakinleşmesi için CHP’li bir meclis üyesi Başkan Genç’in önüne “sakin ol” yazısı bıraktı.D

MHP GRUBU ADINA A.EROL AKKUŞ KONUŞTU

MHP grubunun Faaliyet Raporu hakkındaki düşüncelerini söyleyen  Abdullah Erol Akkuş raporunun geneli üzerinde durdu ve yapıcı eleştirilerde bulundu.

AK PARTİ'Lİ CEMİL ÖZBALTA ELEŞTİRİ DE BULUNDU

Faaliyet Raporu hakkında önce AK Parti grubu adına Cemil Özbalta konuşup, yolsuzluk ve usulsüzlükler yapıldığını iddia etti ve bazı fatura bilgilerini belge diye gösterdi.

G

CHP'Lİ GÖKAN ZEYBEK BELEDİYE FAALİYETLERİNİ SAVUNDU, AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ

CHP Grubu adına konuşan Gökan Zeybek’in Faaliyet Raporu’nun yanı sıra, AK Parti’yi suçlayıcı ve geçmiş belediye yönetiminin şişirilmiş faturalarla belediyeyi zarara uğrattığını söylemesi ve bir gezi sırasında binlerce lira tuvalet parası ödendiğini söylemesi şaşkınlık yarattı.

B

Gruplar adına yapılan konuşmalardan sonra Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun konuşma süresinin tamamının kullanıldığını ve oylamaya geçileceğini belirtmesi üzerine AK Parti grubu ayaklandı. Kişisel olarak görüşlerini belirtmek isteyen AK Parti’liler konuşma hakkı verilmezse salonu terk edecekleri tehdidinde bulundu. Bunun üzerine AK Parti’li Meral Yalçınkaya ile MHP’li Oğuzkan Yüksel’e de 5’er dakika konuşma hakkı tanındı.

 BELEDİYE BAŞKANI GENÇ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü genç eleştirileri cevaplayıp, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının tamamının hayali olduğunu belirtti ve “Belediyede çalışan bin 700 personelimin tamamının sorumluluğunu alıyorum. Yapılan her şeyden de haberim var. Kendilerinden bundan sonra da aynı şekilde azim ve hırsla çalışmalarını bekliyorum” dedi.

E

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Meclisbaşkanvekili Hüseyin Coşkun tarafından yapılan açık oylamada AK Parti’nin 12 hayır oyuna karşın MHP’nin de desteğini alan CHP’nin evet oylarıyla Faaliyet Raporu 22’ye karşı 12 oyula kabul edildi..

fal1

CHP’liler toplantı sonrası grup odasında günün anısına fotoğraf çektirdi. Gece de başarının kutlaması yapıldı ve hep birlikte eğlenildi.