Sarıyer Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından yaklaşık 2 ay önce hayata geçirilen ‘Nöbetçi Meclis’ uygulaması, vatandaşın sorunlarının çözümü noktasında büyük katkılar sunarken, Sarıyerliler ile belediye arasında da köprü görevini yürütüyor.

Meclis üyelerinin daha aktif olması ve vatandaşların problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Nöbetçi Meclis’ uygulaması, Sarıyerliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

“SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ”

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi İrfan Sandıkçı, “Sarıyer Belediye Meclisi CHP Grubunun yaklaşık 2 ay önce hayata geçirdiği ‘Nöbetçi Meclis’ uygulamasının son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu uygulama sayesinde vatandaşın birim müdürlüklerine gitmeden çözülebilecek sorunlarını burada analiz ediyoruz ve çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda muhtarlar gelip mahalleleriyle ilgili problemlerini ve taleplerini bize iletiyorlar. Biz de ilgili birimler ile vatandaş arasında köprü görevi görüyoruz. Tüm Meclis üyelerinin belirli günleri var ve herkes 1 gün nöbetçi olarak kalıyor” diye konuştu.

“VATANDAŞA YARDIMCI OLUYORUZ”

“Bizler Sarıyerlilerin Meclis’teki temsilcileriyiz” diyen Sandıkçı, “Bu yüzden sorunlarını ve taleplerini ilk ağızdan iletmeliler. Uygulama sayesinde vatandaş ile Meclis üyeleri arasında daha yakın bir iletişim var. Daha önce toplantılara gelip gündemdeki maddeleri oylayıp gidiyorduk. Fakat şuanda sabah 08.30’dan akşam 17.00’a kadar odamızın kapısı vatandaşa açık. Gelen vatandaşa yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ KURULDU”

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Ersin Şahin ise, “Nöbetçi Meclis uygulaması fikri yaptığımız bir toplantı sonucunda tüm üyelerin ortak kararıyla çıktı. Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç’te bu fikre olumlu yaklaştı ve katkı sundu. Bu uygulama Sarıyer Belediyesi’nin Meclis üyeliği düzeyinde yaptığı en iyi çalışmalardan biri. Çünkü vatandaş ile belediye arasında iletişim köprüsü oluştu. Herhangi bir sorunu olan vatandaşımız geliyor ve bize sıkıntısını anlatıyor” şeklinde konuştu.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR”

Şahin, şunları söyledi: “Artık sadece toplantılara gelip maddeler için oy kullanan Meclis üyeleri yok. Herkesin belli bir görevi var ve özveri ile çalışıyor. Bu uygulama sayesinde de vatandaşın sorunlarının çözümü noktasında oldukça verimli. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız elini taşın altına koyuyor ve Başkanımız Şükrü Genç’in yükünü hafifletiyor. Bu düşünce ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

MECLİS ÜYELERİNİN OCAK AYI NÖBET LİSTESİ:

SARIYER POSTA