Yerel seçimlerin ardından Sarıyer Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı üyelerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla Meclis salonunda gerçekleştirildi.

3. kez Sarıyer Belediye Başkanı seçilen Şükrü Genç’in yönettiği ilk toplantıya; belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Sarıyerli vatandaşlar katıldı.

Heyecanlı halleri dikkat çekti

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan yeni dönemin ilk toplantısı oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Siyasi partilerin meclis üyeleri salona girişlerinde birbirlerini tebrik ederken, 5 yıllık süreçte yapılacak çalışmalarda birbirlerine başarılar dilediler. 31 Mart’taki yerel seçimlerde özellikle ilk kez seçilen meclis üyelerinin heyecanlı olduğu görülürken, bazı meclis üyelerinin de toplantıya hazırlıklı gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

“Hedefimiz sorunları çözmek”

Tüm meclis üyelerine başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yeni bir döneme başlıyoruz. Sarıyer her dönem İstanbul’un en huzurlu ilçeleri arasına giriyor. Bir seçim dönemi yaşadık. Sarıyer’de herhangi bir sorun çıkmadı. Bu da Sarıyerlilerin sağduyusunun her şeyden önce olmasından kaynaklı. Ülke zor günlerden geçiyor. Bu zor günleri atlatmanın tek yolu birlik beraberliği aynı şekilde devam ettirmektir. Sarıyer’in çözülmeyi bekleyen sorunları var. Bizim hedefimiz bu sorunların kaynaklarını tespit edip çözüm önerileri getirmek olmalı. Bizler bu temel anlayışı mutlak bir şekilde devam ettirmek zorundayız” dedi.

Meclis Başkanvekilleri belli oldu

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yapılan oylama sonucu Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Hüseyin Coşkun, 2. Başkanvekilliği’ne ise Ayşen Ağma seçildi. Ayrıca toplantıda kurulacak alt komisyonların üyeleri de yapılan seçim sonucu belli oldu.

Toplantı sonrası yoğun ilgi gören Şükrü Genç’e belediyedeki Down Kafe’de çalışan bir genç Türk Bayrağı hediye etti.

Toplantıya dair tüm detayları gazetemizin 130. sayısında okuyabilirsiniz.