1ASarıyer Belediye Meclisi 5 yıl önce başlayan çalışma dönemini bugün yapılan son toplantı ile tamamen kapattı.

5 yıl önce 37 kişi ile başlayan meclisin son toplantısına 25 üye katıldı. Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada birçoğu yeniden aday gösterilmeyen meclis üyelerine teşekkür etti ve "Acısıyla tatlısıyla bir dönemi kapattık. Sarıyer için güzel şeyler yapıldı. Herkese verdiği Gemeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

VEDA KONUŞMALARI YAPILDI

Duygulu bir havanın hakim olduğu Belediye Meclisi’nde önce CHP ve AK Parti’liler kendilerine ait grup odalarında bir saat kadar süren toplantı yaptı. İki arkadaşının istifası nedeniyle tek kalan MHP’li Oğuz Kağan Yüksel de odasında yalnız oturdu. Toplantı başlayınca 5 yıllık dönemin son yazılı soru önergesi AK Parti’li Fuat Bay’dan 3geldi. Ardından AK Parti adına Ayla Serpil Bağrıaçık, CHP adına Gökan Zeybek, MHP adına da Oğuz Kağan Yüksel birer veda konuşması yaptı.

BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Genç söz alarak şunları söyledi:

“Bu dönem içinde bütün arkadaşlarımın çalışmalardaki samimiyetlerine, samimi olarak yaptığı çalışmalara için teşekkür ederim. Herkesin siyasi bakış açısından bir hizmet anlayışı içindedir. Bu hizmet anlayışı içinde de çalışmalarına devam etmiştir. Zaman ne kadar uzun olursa olsun sayılı gün çabuk biter derler. Özellikle önümüzdeki dönem mecliste görev almayacak, listelerde isimleri olmayan arkadaşlarımıza yaşamlarında başarılar diliyorum. Önemli bir süreç içindeyiz. Bu sürecin Sarıyer’e yakışır bir şekilde barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum. 5 sene önce yapılan seçim kampanyalarından örnek alınmasını diliyorum. Bu meclis döneminde çalışmalarda emeği geçen herkese, çalışma arkadaşlarıma göstermiş oldukları emek için teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemin hayırlı olmasını diliyorum.”

1Şükrü Genç tüm meclis üyeleri için hazırlanan anı plaketlerini takdim ettikten sonra toplantı sonaerdi. Meclis üyeleri  daha sonra Tarabya'da veda yemeği yedi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısı, öğrenim gördükleri okuldan mezun olan öğrencilerin birbirleriyle ve diplomalarıyla hatıra fotoğrafı çektirmelerine benzer davranışlara da sahne oldu.

İçlerinden birkaçının dışında büyük bölümü bir sonraki mecliste bulunmayacak olan meclis üyeleri plaketlerini koltuklarının altına alıp, beş yıldan beri aynı koltukları paylaştıkları rakip parti üyeleri ve kendi partiden arkadaşlarıyla vedalaşarak ayrıldılar.

Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun her ayın ilk haftasının pazartesi ve Cuma günleri gerçekleştirdikleri toplantılara bugün son noktayı koyduklarını ve Cuma günkü toplantının yapılmayacağını belirtti. (Tuncay DAĞLI)