Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Belediye Meclis Üyesi 12. sıra Adayı İrfan Sandıkçı, Sarıyer Posta’nın Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Partisini dedesinden kendisine kalan bir miras olarak tanımlayan Sandıkçı, 30 yıldır gönül verdiği CHP ile Sarıyer’e hizmet etmek istediğini söyledi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala vatandaşın ve Sarıyer siyasetinin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Parti ayrımı yapmaksızın siyasi partilerin belediye başkan adaylarına ve meclis üyesi adaylarına kulak veren Sarıyer Posta Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde açıklanan CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde yer alan İrfan Sandıkçı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“Cumhuriyet Halk Partisi bize dede mirası”

Sarıyer’e vefa borcu olduğunu söyleyen İrfan Sandıkçı, “Aslen Rize Kalkan Dereliyim. 50 yaşındayım ve doğma büyüme İstinye’de ikamet ediyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Doğup yaşadığım Sarıyer’e hizmet etmek istiyorum. Bu ilçeden ekmeğimizi kazanıyoruz. Buraya bir borcumuz var. Umuyorum ki Şükrü Başkanla birlikte yapacağımız iyi işlerle bu borcu bir nebze de olsa ödeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bize dede mirası. Uzun yıllar CHP içerisinde yer aldım, fakat ilk kez aktif siyaset içinde bulunuyorum. Bundan önce Deniz Baykal döneminde il delegesiydim. Siyasetten herhangi bir beklentim yok, biz gönül birlikteliği yapıyoruz” dedi.

“Şükrü Genç Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi”

Meclis üyesi adayı olmasının gerekçelerini anlatan Sandıkçı, “Geçen 10 yıllık süre içerisinde Şükrü Başkanımızı ne zaman arasak ulaştık, hangi sıkıntımız olursa olsun yanımızda yer aldı, desteklerini esirgemedi. Ayrıca siyasi kimliğini bir kenara çıkarak, herkese eşit hizmet götüren bir başkan profili çizdi. Bunun yanı sıra Sarıyer’i Sarıyer’den yönettiği ve dışarıdan gelen biri olmadığı için kendisinin yanında olmak istedim. Yıllardır taksicilik sektöründe yer alan birisi olarak Başkanımızın hazırladığı listeyi görünce son derece mutlu oldum. Çünkü o listede fırıncı, lokantacı ve balıkçı var. Sarıyer’in esnaf mozaiğini temsil eden adaylar mevcut. Şükrü Başkan Türkiye’de ilk kez siyasi kimliğin yanı sıra halk ile iç içe Meclis oluşturdu. Bu yüzden ben de Meclis üyesi adayı oldum. Biz hizmet, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için Şükrü Başkanla bu yola çıktık. Benim oturduğum mahallede de farklı siyasi partilere gönül vermiş komşularım var. Ancak biz hiç kimseyi düşüncesinden veya görüşünden ötürü ötekileştirmiyoruz. 10 yıl boyunca devam eden eşit hizmet, bundan sonra ki dönemde de devam edecek. Başkanımızın yaptığı hizmetleri göz önünde bulunduran herkes zaten doğru tercihi verecektir. Bunların içerisinde belediye binasından kültür merkezine kadar çok sayıda hizmeti bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“İnsanların duygularıyla oynanmamalı”

Mülkiyet sorunuyla ilgili görüşlerini dile getiren Sandıkçı, “Kendimi bildim bileli her seçim döneminde tapu vereceğiz diyorlar. Bu konuda samimi olan kişi seçimi kazansa da kaybetse de bu sözünü yerine getirir. Tapuları vereceğiz demeyeceksin, hazırlayıp vereceksin. Özellikle seçim sürecinde bu konunun gündeme gelmemesi gerektiğini düşünüyorum.  İnsanların duygularıyla oynanmaması gerekiyor” dedi.

Sandıkçı’dan dikkat çeken projeler

“Meclis üyesi seçilmem halinde Sarıyer’e yapılan yatırımların devam etmesi konusunda çalışmalar yürüteceğim” diyen Sandıkçı, şunları söyledi: “Şükrü Başkan bir çıta koydu. O hedefi yakaladığı için de önümüzdeki yerel seçimlerin hızlı geçmesine neden oluyor. Adayların bu kadar projeyle vatandaşın karşısına çıkması Başkanımızın sunduğu hizmet ve yaptığı hizmetlerdir. Ayrıca mesleğim ile alakalı olarak yol, ulaşım ve yolcu taşıma ile alakalı çalışmalarımız olacak.”