Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, son zamanlarda ‘Yalı tartışması’ ile başlatılan akçeli eleştirilere sert çıktı! Bu sözlerle yapılan eleştirilere karşılık veren Bayraktar, “ Bir tane teşkilat mensubu şu işten şu parayı aldı diyecek olan varsa adam gibi çıksın. Belgesini koysun. Arkadan dolanarak değil.”diye meydan okudu!
Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, son günlerde ‘Yalı’ tartışmasıyla birlikte yapılan eleştirilere sert bir şekilde karşılık verdi.

 “KENDİMİZ İÇİN BİRŞEY YAPMIYORUZ”

Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın Ferahevler’deki binadan Sarıyer merkezinde sahil yolu üzerinde bulunan bir yalıya taşınacak olmasını savunan Başkan Bayraktar, “Sarıyer’e güzel hizmetler yapma adına biz bunları yapıyoruz. Biz kendimize, şahsımıza bir şey katmak için yapmıyoruz. Ben oranın kira sözleşmesini 10 yıllık yaptım. Ben burada 10 yıl ilçe başkanı olarak kalacak değilim. Biz şunu istiyoruz. Ak Parti teşkilatlarına yakışan bir yer olsun. Burası bize ufak geliyordu. Orası Sarıyer’in merkezi. Yönetim kurulu ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızın da baskısı vardı. Ben şunu anlamıyorum. Birilerini niye rahatsız etti. Burası bir devlet kurumu değil. Burası gönüllülük esasına göre çalışılan bir kurum. Bakın biz buraya bağışta bulunmak isteseniz dahi kimsiniz, nesiniz, beklenti ne ona göre bağış alırız. Herkes buraya bağışta bulunamaz. Bir orayı tutmakla artıya geçmiş olduk. Bizim için daha ekonomik bir durum ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın buraya gelip gitmekte şikayetler vardı. Arkadaşlarımızın yol paralarını buraya kira olarak sunsak emin olun karşılar. Ayrıca burayla birlikte irtibat bürolarımızı da kapatmış olacağız. Burası kişiye özel bir mekan değil. Herkese kapısı açık bir mekan olacak. Biz Sarıyer’e burayı kazandırdık. Kimsenin şahsına kazandırmadık. Herkesin bundan mutlu olması gerekir.”dedi.

“VARSA ADAM GİBİ ÇIKSIN ARKADAN DOLANARAK DEĞİL” 

Eleştirilere sert tepki gösteren Bayraktar, “Bazı fitneler, fücurlar bizimle uğraşıyor. Açık söylüyorum. Biz çiğ yemedik karnımız ağrısın. Bir insana şunu deseler hayatın mı, canın mı, paran mı? Hangisini tercih eder insan? Hayatını. Parayı tercih edecek değil!  Şimdi başka taraftan soruyorum soruyu. Namusun mu? Para mı? Burada durum değişti. Para tercih edilebilir. Değerler namustur, vatan sevgisidir, ahlaktır. Değerler bunlardır. 15 Temmuz’da bu millet para için mi sokağa çıktı? Namusu için, vatanı için çıktı. Karşılık beklemedi. Şehit oldu. Şimdi siz ne yapıyorsunuz. Ahlakınızı, gönlünüzü, ruhunuzu, vatanınızı para için satıyorsunuz. O adam kendini uyanık zannediyor ama çok zavallı. Bu yüzden biz kendimizi bu değerlerle biliyoruz.  Ben Sarıyer teşkilatı olarak çok mutluyum. Ve Sarıyer emin ellerde. Hiç kimse, Ak Parti teşkilat mensubu herhangi biri için şu iş için şu parayı aldı diyemez. Varsa diyecek olan adam çıksın, somut belgeleriyle. Adam gibi çıksın. Arkadan dolanarak değil.”diyerek meydan okudu!

“İLÇE TEŞKİLATI OLARAK ÜÇ ÖDÜL ALDIK”

2014 yılının mayıs ayından beri İlçe Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Başkan Salih Bayraktar, Sarıyer Teşkilatı olarak 2015 seçimlerinden sonra İl Başkanlığı’ndan üç ödül aldıklarını kaydetti. Bayraktar, “İstanbul’da, 2011 seçimlerine göre 1 Kasım’da ilçelerde oy oranını artıran 4 ilçeden biri Sarıyer. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadık. Doğruları söyledik. Köylerimizden Ak Parti’ye son dönemlerde beklenen oy çıkmadığı gerçek. Ancak malum. Üçüncü köprü, havalimanı gibi hizmetler bu bölgeleri kapsıyor. Zekeriyaköy tüneli yine bu bölgelere hizmet veriyor. Biz hizmetimizi yapıyoruz. Ancak yine de bazı vatandaşlarımız ideolojiye göre karar verebiliyor. Yine de biz Sarıyer’e bu hizmetleri yapacağız. Takdir vatandaşımızın.”dedi.

“AK PARTİ KAYBETMEDİ SARIYER KAYBETTİ!”

İki dönemdir Sarıyer’de Belediyeyi CHP’nin almasını yorumlayan Bayraktar, imarla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bayraktar, “Sarıyer İstanbul’un en güzel ilçelerinden olduğunu düşünüyorum. Ada bazında, büyük ölçekte ilçe dokusuna uygun imar planı yapılmalıdır. O zaman Türkiye’nin cazibe merkezi olacaktır. Salih Bayraktar olarak ileriye yönelik şunu yapacağım diye söz vermem. Çünkü son yetkili biz değiliz. Söz verirsem yapmam lazım. Yapamazsam Sarıyer’de benim sokağa çıkmamam lazım. Ama şunun sözünü veriyorum. Sarıyer için faydalı olan ne varsa yapacağız. 2015 Mayısı’nda Belediye Meclisi’nde verdiğimiz önergelerden 10 ay sonra aynıları önümüze koyuldu.  Ak Parti kaybetmedi. Sarıyer kaybetti!”diye konuştu.