Salih Bayraktar: Dünya’ya rol model olacak sistem getirdik
Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, 16 Nisan Referandum sonuçlarını değerlendirirken, yapılan Anayasa değişikliğinin dünyaya örnek olacağını savundu. Sarıyer siyasetine yönelik de açıklamalarda bulunan Bayraktar, “Sarıyer’i Sarıyer yapan Ak Parti yerel yönetimleri ve iktidarın çalışmalarıdır.”dedi.

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar referandum sonuçları başta olmak üzere yerel siyaset üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, “Avrupa’ya hatta dünyaya rol model olacak sistem getirdik.”dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

İlk olarak 16 Nisan referandumunu değerlendiren Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Bir sistem değişikliği yaptık. Bu tabii ki kolay bir şey değil. Gelişmenin, ileri gitmenin en büyük düşmanı alışkanlıklardır. Alışkanlıklarımızdan kurtulmak kolay olmadı. Ak Parti’nin çalışmaları sayesinde bunu kırdık. Avrupa’ya hatta dünyaya rol model olacak bir sistem getirdik.”dedi. Referandum kampanyası döneminde bir takım algı operasyonları yapıldığını dile getiren Bayraktar şöyle devam etti: “Bilgi kirliliğini temizlemek zaman aldı. Bunları saha çalışmaları yaptığımız dönemde gözlemledik. Seçim günü kabinlere ‘Evet’ broşürleri konuldu. Amaç ‘Evet’ oyu verecek vatandaşlarımızın bu broşürleri zarfın içerisine atmalarını sağlayarak, bu şekilde evet oylarının geçersiz sayılmasını temin etmek. Bir takım kadınlar kendilerini Ak Partili gibi gösterip, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğimiz için hayır diyoruz’ dediklerini gördük.”

HAYIR OYU VERENLERDE HİZMET EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Hayır oyu verenlerin de ülkenin çıkarlarını düşündüklerini dile getiren Bayraktar, “Bir takım art niyetli insanları yok sayarak konuşuyorum. Hayır oyu veren kardeşlerimizde bu ülkenin çıkarını düşünüyor. Hayır oyu veren vatandaşlarımız da bu ülkenin çıkarlarını düşündükleri için hayır oyu verdiler. Onlar da bu ülkeye hayır oyu vererek hizmet edeceklerini düşündükleri için oy tercihlerini bu şekilde kullandı.”dedi.

MİLLETİMİZ SİSTEMİN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ

Anayasa değişikliğine sunulan maddelerin tek tek incelendiğinde millet iradesinin görüldüğünü söyleyen Salih Bayraktar, “Türkiye’nin 1923, 2052, 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bu sistem gerekliydi. Milletimiz bunu başardı. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler gelmeyeceği için bu sistem getirildi. Biz bu sistemi 5 yıllık 10 yıllık bir süreç için değil Türkiye’nin 80 yılın 100 yılını düşündüğümüz için istedik. Aslına bakarsanız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrası için istedik. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler gelmeyeceği için böyle güçlü bir sistem getirdik.”diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU 1982 ANAYASA’SINA OY VERDİ

1982 Anayasası’nın adeta yamalı bohça olduğunu söyleyen Bayraktar, şöyle devam etti: “1982 Anayasası’na baktığımız zaman 122 maddenin üzerinde 19 kez değişiklik yapılmış. Bu anayasa adeta yabalı bohçaya dönmüştür. Kemal Kılıçdaroğlu da 1982 Anayasasına hayır oyu verdi.Tek adam dediğiniz zaman vali de tek adam kaymakam da tek adam.Cumhurbaşkanlığı sistemine baktığınız zaman başkan yardımcıları var, bakanları var, nasıl tek adam? Bu tarz eleştirileri sağlıksız buluyorum. Tamamen kara propaganda olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

SALİH BAYRAKTAR: YÜZDE 51’İ DİKKATLİ OKUMAK LAZIM

Referandumdan çıkan sonucun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Salih Bayraktar, “Sonucu incelediğimiz de dış güçleri sevindirmeyecek bir sonuç olduğu gibi bizi de şımartmayacak bir tablo ortaya çıkacak bir tablo ortaya çıktı. Bu yüzden çıkan sonuçtan memnunum. Rahmetli Menderes, ‘Söz milletindir’ demişti. Biz Ak Parti olarak bir adım daha atarak söz de karar da milletindir dedik. Bu anlamda 16 Nisan bir devrimdir, bir milattır.”diye konuştu.

BİR DÜŞÜŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

İstanbul’da çıkan ‘Hayır’a rağmen Ak Parti olarak bir düşüş olmadığını söyleyen Bayraktar, “İstanbul’da bir düşüş olduğunu düşünmüyorum. 1 Kasım seçimlerine göre bu referanduma katılım oranı arttığı için bu şekilde görülmüş olabilir. Tabi algı operasyonları kendi seçmenimizin bile kafasını karıştırdı. Bunları temizleme noktasında saha çalışmaları yapan İstanbul’daki tüm teşkilatlarımıza ve özellikle Sarıyer İlçe Teşkilatı’na teşekkür ediyorum. Üzüldüğümüz nokta ise biz ülkemizin bekasını düşünerek hareket ederken bazı insanlar bunu parti seçimine çevirmeye çalıştılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Hacıosman Metro’daki evet çadırını ziyaret ettikten sonra yanındaki hayır çadırını da ziyaret etti. Neden ‘Hayır dediklerini sorduğunda kimsenin bir şey bilmediğini gördük.”dedi.

SARIYER’İ SARIYER YAPAN AK PARTİ

Açıklamalarının son bölümünde yerel siyasete değinen Salih Bayraktar, “CHP Belediyesi mülkiyet sorununu acımasızca kullanarak vatandaşın oyunu aldı. Seçimi kazandıktan sonra da herhangi bir çözüm getirmediler. Sarıyer’i Sarıyer yapan Ak Parti yerel yönetimleri ve iktidarın çalışmalarıdır. 3. Köprü çıkışından Sarıyer tüneline bağlantı yapıldı. Oradan da Ayazağa’ya kadar Baltalimanı Dolmabahçe’ye kadar bir tüneller zinciri oluşturuldu. Şu anda ise Dolmabahçe’den Sarıyer’e metro gelecek sahilden bunları yapan Ak Parti’dir.

İSTİKRARLI BU SİSTEMİ ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ

93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65 hükümet kurulduğunu dile getiren Salih Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı:  Biz diyoruz ki artık 5 yılda bir seçim yaşayalım. Herkes seçimi bekliyor yatırımcı para kaybı yaşarım diye yatırım yapmıyor. Biz istikrarı kalıcı hale getirmek için bu sistemi çok önemli buluyoruz. Milletimiz de bunu destekledi.”