Son dönemde hareketli tartışmalara neden olan Sarıyer Belediye Meclisi’nin Haziran ayı 2. oturumu sakin geçti. Saatlerce süren oturumlara rağmen, son oturumun gündem maddelerinin okunup oylamasıyla bitmesi dikkatlerden kaçmadı.

Sarıyer Belediye Meclisi Haziran ayı 2. oturumu diğer oturumlara göre oldukça sakin geçti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılmadığı son oturuma mahalle sakinleri de ilgi göstermedi. Açılış ve yoklamadan sonra başlayan oturum verilen önergelerle devam etti. İlk olarak söz alan Ak Parti Grup Başkan Sözcüsü Avukat Nurettin Çelik, verdiği önergeleri Meclis başkanlığına sundu. Saha sonra söz alan Ak Partili Selçuk Bozkır yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

2

Bomba polemiği sürdü

Bozkır’dan sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Eczacı Fadik Eker geçen oturumda polemik yaşadığı Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Nurettin Çelik’e yüklendi. Haziran ayı ilk oturumunda CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile ayaküstü sohbet eden Fadik Eker’in yanına gelen Nurettin Çelik, “Nasılsınız?” diyerek hatır sormuştu.  Çelik’in sorusuna, “Bomba gibiyiz” diye cevap veren Fadik Eker’in bu sözüne Çelik, “Aman patlamayın” şeklinde karşılık vermiş ve bunun üzerine karşılıklı bir söz düellosu başlamıştı. Diyaloğun devamında Fadik Eker, “Patlamayız merak etmeyin. 8 Haziran’da şölenimiz var. Onu konuşuyoruz. Sizi de bekleriz” ifadelerini kullanmış Çelik, de buna karşılık, alaycı bir tavırla konuşup, “Birkaç gününüz kaldı. Biraz daha sabredin. Şöleni kim yapacak görürsünüz” demişti.

Yaşanan bu diyalog bu gün CHP’li Meclis Üyesi Eczacı Fadik Eker’in Çelik’e yönelik sözleriyle devam etti. Gündem dışı söz alan Eker, geçen hafta yaşananları anlatarak başladığı konuşmasında “Geçen hafta böylesi bir konuşma olmuştu. Pazartesi her şey belli olur. Biz 7 Haziran’da patlayacağız.  8 Haziran’da şölenimize Nurettin Bey’i de davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haziran ayı oturumu okunan gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra sona erdi.